Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Daju 17 milijuna kn: Gužve za subvencije za električne aute

None Foto: čitatelj24sata 4

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost danas je objavio natječaj za neposredno sufinanciranje kupnje energetski učinkovitih vozila. U uredima su gužve od ranog jutra.

Danas ujutro Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost na svojim stranicama objavio je natječaj za sufinanciranje energetski učinkovitih vozila. Od samog jutra zbog toga su ogromne gužve u uredima. U Fondu je na raspolaganju 17 milijuna kuna zbog čega ne čudi velika zainteresiranost građana.

Iznosi za sufinanciranje vozila su jasno definirani, pa tako za auto se može dobiti do 80 000 kuna, a za bicikl 5000 kuna

Važno je naglasiti kako se sve prijave mogu poslati i preporučeno poštom na adresu Radnička 80, 10000 Zagreb pri čemu će se gledati vrijeme kada je dokumentacija predana u pošti. Nakon što dođe sva pošta objavit će rang listu. 

U prijavi su ključna dva faktora: vrijeme i ispravna dokumentacija. Rangiraju se sve prijave po vremenu slanja i predaje u uredima, a bit će prihvaćene samo one koje sadržavaju potpunu dokumentaciju. Dakle ako je neka prijava poslana na vrijeme, a sadrži nepotpunu dokumentaciju ona neće biti prihvaćena, te će biti prihvaćena sljedeća s valjanom dokumentacijom. 

Na stranicama Fonda objavljen je cjelokupni natječaj.

"Sredstva Fonda dodjeljivat će se do isteka kalendarske godine ili do iskorištenja sredstava, ovisno o tome koji uvjet prije nastupi. U slučaju da su sredstva Fonda iskorištena prije isteka kalendarske godine Fond će na svojim mrežnim stranicama o istom izvijestiti zainteresirane podnositelje zahtjeva u kojem slučaju se ovaj Javni poziv zatvara. Ukoliko se u kratkom roku zaprimi veći broj prijava, Fond u svrhu utvrđivanja preostalih financijskih sredstava zadržava mogućnost privremenog zatvaranja poziva."

Komentari (5)
  • Prije bih drek progutala nego Državi stajala satima u redu!

    3. 4. 2019,   12:38
  • Evo opet pogodnosti za botae a poslije i blagodati besplatnog "tankanja" dok im sitnozubi sve plaćaju. Imamo Hrvatsku uz vjerodostojno i transparentno s planom 21.

    3. 4. 2019,   12:06
  • birokracija pomaže bogate da budu još bogatiji a mi vozimo svijetski krš star 20 godina...i to je dobro ako imamo...

    3. 4. 2019,   14:43