Obavijesti

News

Komentari 47

Dalić je odgovorila Rusima: Ne podržavate oporavak Agrokora!

Dalić je odgovorila Rusima: Ne podržavate oporavak Agrokora!
1

Žao nam je što Sber banka kao veliki vjerovnik sada više ne podržava oporavak poslovanja Agrokora koje se, nakon teškog razdoblja, stabilizira i oporavlja", navode u Ministarstvu

VIDEO

Agrokorove maloprodajne kompanije ostvarile su u prvom polugodištu prihod od 7,3 milijarde kuna i negativnu EBITDA od 234 milijuna kuna, dok su najvažnije tvrtke iz sektora prehrane i poljoprivrede imale operativnu dobit, podaci su iz mjesečnog izvješća izvanredne uprave, koja je objavila i da je pokrenuto više parničnih i ovršnih postupaka protiv Agrokora i povezanih društava te tri arbitraže u Londonu. 

U Ministarstvu gospodarstva su mišljenja da objavljeni rezultati poslovanja potvrđuju stabilizaciju stanja u Agrokoru.

"Ključni financijski pokazatelji koji su za pojedine segmente Agrokora prezentirani u najnovijem izvješću izvanrednog povjerenika potvrđuju stabilizaciju poslovanja, ali i važnost mjera restrukturiranja čija je provedba već započela u segmentu maloprodaje. Od izvanredne uprave očekujemo da intenzivira restrukturiranje i smanjivanje različitih vrsta nepotrebnih i previsokih troškova poslovanja kako bi se maksimalno iskoristili očekivani pozitivni učinci turističke sezone na poslovanje maloprodaje.

Stupanj naplate vjerovnika ovisi o poslovnoj snazi Agrokora i njegovoj sposobnosti da na održiv način servisira dug. Poslovanje Agrokora i njegovi poslovni rezultati su jedini izvor naplate potraživanja vjerovnika. Zbog toga je uspjeh procesa restrukturiranja koji se provodi pod izvanrednom upravom od presudnog značaja za naplatu vjerovnika. Značajan dio vjerovnika prepoznaje direktnu vezu između uspjeha izvanredne uprave i naplate svojih potraživanja. Naime, više od dvadeset financijskih institucija odlučilo je financijski podržati Agrokor kroz nedavno odobren kredit čime su vrlo konkretno iskazali svoju podršku izvanrednoj upravi i poslu koji obavlja", odgovorili su za N1 iz Ministarstva kojem je na čelu Martina Dalić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Žale što i Rusi ne podržavaju oporavak koncerna.

"Sber banka kao veliki, ali neosigurani, vjerovnik postupa na način iz kojeg razumijemo da nije zainteresirana za jačanje efikasnosti poslovanja Agrokora kao jedinog izvora naplate svojih potraživanja.

Žao nam je što Sber banka kao veliki vjerovnik sada više ne podržava oporavak poslovanja Agrokora koje se, nakon teškog razdoblja u kojem je Uprava predvođena Ivicom Todorićem dovela cijeli sistem na rub stečaja i ugrozila stabilnost hrvatskog gospodarstva i gospodarstava susjednih država, stabilizira i oporavlja", navode u Ministarstvu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a