Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dalić: Nećemo smanjiti plaće, mi nismo jeftina radna snaga

None Foto: Žarko Bašić/Pixsell

Martina Dalić kaže kako put ka povećanju konkurentnosti gospodarstva vidi u smanjenju prepreka s kojima se suočavaju investitori, a ne u smanjenju plaća

Martina Dalić, ministrica financija  u utorak je reagirala na zaključak MMF-a te je rekla kako se ne slaže s njim jer budućnost hrvatskog gospodarstva ne vidi u konkuriranju kroz jeftinu radnu snagu. Dalić kaže kako put ka povećanju konkurentnosti gospodarstva vidi u smanjenju prepreka s kojima se suočavaju investitori, povećanju učinkovitosti javne uprave, ograničavanju državne potrošnje kroz striktnu provedbu Zakona o fiskalnoj odgovornosti i ukupnom poboljšanju poduzetničke i investicijske klime u Hrvatskoj. MMF je, podsjetimo, od Hrvatske tražio između ostalog, sniženje plaća kako bi se povećala konkurentnost. 

Cijelo priopćenje pročitajte OVDJE.

Komentari (34)
  • Nismo jeftina radna snaga?A kako onda radnik ima 2-2500 kn plače.To valjda mislite da vi niste jeftini u vladi, to je istina i dokazujete to ministrice svaka 2 tjedna posuđujuči novac koji čemo mi i naša djeca vračati, samo da vaše fotelje ostanu dobro, a ulaskom u EU još bolje plačene.MMF je mislio na vas i preplačene kancelarijske štakore koji ne koriste ničemu,već su ostatak bivšeg sistema.

    5. 7. 2011,   13:24
  • Ova ministrica kao da živi u nekoj drugoj državi pa ne zna da smo mi vec odavno jeftina radna snaga. Pa da, njena placa to ne pokazuje, ali naše su vec odavno minimalci koji nisu dovoljni za normalan život. Ima pravo taj MMF u jednoj stvari, treba kresati plate ali njene i sl. pa da i oni malo žive sa minimalcem i budu sretni ako ga i dobiju.

    5. 7. 2011,   12:38
  • Obozavam ove izjave tipa..."sto ce nama MMF govoriti, mi nismo jeftina radna snaga, ne pristajemo na te uvjete i bla,bla,bla" MMF vam ne predlaze, on to zahtjeva i tako ce i biti... pogledajte grcku, uzet ce im sve, i kruh sa stola a kad narod izadje na ulicu onda se salje policija da ih "dovede u red"...mozda jedno otvorite oci pa vidite u kakvom svijetu zivimo, MMF vec ima planove za hrvatsku isto kao i za bilo koju drzavu svijeta, a ako se pojave kakvi problemi sve to sredi policija i zakonodavne sluzbe koje svi mi placamo iz svog djepa.

    5. 7. 2011,   13:14