Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dalić kontrira Rohatinskom i kaže kako su više puta pričali

None Foto: G. Stanzl/PXL

Ministrica financija Martina Dalić rekla je da Vlada odobrava doprinos HNB-a smanjivanju kamatnih stopa davanjem 6,3 milijardi kuna bankarskom sustavu

Iako je guverner HNB-a Željko Rohatinski za Novi list ustvrdio da već dugo nije imao nikakvih kontakata s Vladom, uključujući i novu ministricu financija Martinu Dalić, ona tvrdi suprotno.

- S guvernerom Rohatinskim razgovarala sam nekoliko puta otkad sam postala ministrica - kazala je. Prokomentirala je i odluku HNB-a da otpusti 6,3 milijarde kuna za projekte u gospodarstvu, što je učinjeno nakon konzultacija s bankama.

- Hrvatska narodna banka je nezavisna i svoje odluke donosi potpuno nezavisno, bez potrebe za konzultacijama s Vladom. Na takav način HNB je odlučivao svaki put do sada kada su mijenjali instrumente monetarne politike pa u tome ne vidim ništa neobično - rekla je Dalić. Ustvrdila je da Vlada pozdravlja doprinos HNB-a smanjivanju kamatnih stopa, a smatra da je ovaj potez središnje banke najbolji put da se to realizira.

Komentari (40)
  • Dalićka ne mora ni zinuti, a već se zna da će slagati !!! P_arcovi joj iz usta izlaze

    9. 3. 2011,   15:19
  • Na žalost gospođo ministrice mi ipak više vjerujemo gospodinu Rohatinskom ;a Vama bi dali jedan savjet da se ne pravite pametni ako to niste i da usko surađujete sa tako poštenim čovjekom kao što je Rohatinskim.

    9. 3. 2011,   15:57
  • što god izišlo iz usta vlade i članova hdz- je laž mislim da to hrvati znaju pa im je svejedno,ali ta dalićka,ima osmije (i to kad se uhvati da se nasmije )kobre prije napada na žrtvu...odvratno

    9. 3. 2011,   15:39