Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dalić: Ne zanima me osnivanje stranke niti igre i manipulacije

None Foto: Žarko Bašić/PIXSELL

Preostali dio mandata želim iskoristiti da hrvatskoj javnosti podastrem konkretne reformske inicijative i druge prijedloge iz mog područja, rekla je Martina Dalić

Bivša ministrica financija i sada bivša članica HDZ-a Martina Dalić za tportal je kazala kako nakon izlaska iz najveće oporbene stranke planira biti nezavisna zastupnica u Saboru. 

Istaknula je kako će zastupati stavove za koje smatra da su put prema izlasku iz gospodarske krize. 

- Mene ne zanima stvaranje potkonteksta za neku novu političku karijeru, osnivanje nove stranke ili bilo kakve političke manipulacije i igre. Preostali dio mandata želim iskoristiti da hrvatskoj javnosti podastrem konkretne reformske inicijative i druge prijedloge iz područja moje ekspertize, a za koje držim da ih treba poduzeti kako bismo izašli iz krize. To i ništa drugo - poručila je Dalić. 

Komentari (163)
  • Martina Dalić je godinu dana bila ministrica financija u HDZ-ovoj Vladi.... i što je napravila, kakve pomake!? Samo je nastavila praksu "uspješnog" zaduživanja od svoga predhodnika, te napravila dvije preraspodjele proračuna kako bi izbjegla rebalans i izlazak pred Sabor. Razlog zašto tako, mislim da nije teško dokučiti.

    22. 9. 2014,   21:59
  • Gospođa je jednostavno uvidjela da neće biti mjesta za nju u idućoj, eventualnoj, hdz-ovoj Vladi, da joj je vjerojatno upitno i saborsko mjesto i ovo je samo protestni izlazak is stranke, al ne treba brinuti za nju, snaći će se ona.

    22. 9. 2014,   21:50
  • Ma nema nitko rjesenje za izlazak iz krize. Svi kao imaju neke, ali tek neke ideje koje ne mogu usaglasiti u svojim strankama pa se komesaju ko ribe na suhom. I kad bi se skupili svi mozgovi koji iole nesto znaju opet bi doslo do neslaganja jer bi svatko mislio da je njegova majbolja.

    22. 9. 2014,   22:10