Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dalić napušta HDZ: Ni oni nisu sposobni izvući zemlju iz krize

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL 2

Hrvatska ne može podnijeti još jednu nepripremljenu vladu koja se bavi sama sobom i zadržava samo na površini problema, izjavila je Martina Dalić za Novi list

Martina Dalić napušta HDZ, piše Novi list. Saborska zastupnica i bivša ministrica financija rekla je da iz stranke izlazi jer HDZ ne čini dovoljno kako bi se osim za preuzimanje vlasti pripremila i za poteze koji će doista riješiti hrvatske probleme i izvući zemlju iz krize. 

- Hrvatska ne može podnijeti još jednu nepripremljenu vladu koja se bavi sama sobom i zadržava samo na površini problema - rekla je Dalić. 

Dodaje da je odluku dugo vagala te da ju je teško donijela. Odlučila se na odlazak jer smatra da se njezina stranka još "nije sprema odrediti se prema svojoj ekonomskoj platformi i graditi rješenja koja zahtjeva dubina i duljina krize u Hrvatskoj".

Smatra da je umjesto rješenja puno retorike. Također ne vidi "da je HDZ spreman iskočiti izvan ustaljenih političkih obrazaca koji se svode na puko ponavljanje da je Vlada nesposobna, na dnevno političko kritizerstvo i bavljenje prošlošću".

Komentari (441)
  • nema kod nas nitko volje rijesiti problem jer su svi korumpirani i umrezeni s kriminalom korupcije. cijela ina radi s dva tornja sada vise ni to a place astronomske,hac grca a, radnici na kucicama visak,cemu sluze vinjete,hz vise radnika u zutoj kuci nego na tracnicama,opcine i gradske uprave krcate ljudima u jednoj kancalariji sjedi 4-5 cinovnika ,ogroman broj izmisljenih politicki uhljebljenih radnih mjesta.A gdje su izmisljene mirovine ,povlastice braniteljima,naknade za udovice i obitelji ,nema kraja. i svi su istiiii sve jedna politicka opcija. Jedini izlaz vidim da sve propadne,napravimo bankrot,i da netko drugi vlada s nama,jer srbi su tri puta voljeli vise Hrvatsku od nasih biznismen Hrvata

    23. 9. 2014,   09:33
  • ajde napokon da netko javno to prizna....heurekaaaaaa

    23. 9. 2014,   07:30
  • Mi smo okruženi nesposobnim strankama i političarima. Neznaš ko je gorji SDP-e, HDZ-e, HNS, ORAH... teško nama sa svima njima. Nepodržavam ni ovakve "moralne vertikale", koje godinama sjede i ništa ne naprave, a onda im sve proradi.

    22. 9. 2014,   16:06