Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ministrica Dalić: Ovu poreznu reformu treba gledati u cjelini

None Foto: Jurica Galoić/PIXSELL

Potpredsjednica Vlade zadužena za gospodarstvo Martina Dalić izjavila je da je porezna reforma sveobuhvatna te da može postići snažan učinak na rast samo ako se primjenjuje kao cjelina.

- Porezna reforma je tek predstavljena te će svim zainteresiranim stranama trebati neko vrijeme da sagledaju sve njezine aspekte i učinke. Međutim, ono što stalno treba ponavljati jest da se radi o sveobuhvatnoj reformi, čije pojedinačne promjene mogu postići snažan učinak na rast samo ako se primjenjuju kao cjelina. Naime, čak i oni gospodarski subjekti koji će u jednom dijelu biti suočeni s povećanjem porezne stope, primjerice ugostiteljstvo, u drugom će dijelu istodobno osjetiti pozitivne učinke rasterećenja kroz snižavanje poreza na dobit ili dohodak, poručila je Dalić, ministrica gospodarstva, malog i srednjeg poduzetništva i obrta.

Dodala je da gospodarskim subjektima zato treba dati određeno vrijeme da sagledaju cjelokupnu sliku.

Ovih dana u medijima je otvoreno pitanje potencijalnog sukoba interesa potpredsjednice Vlade Dalić s obzirom da joj je suprug Niko Dalić član Uprave Ine.

- Ne razumijem od čega bih se trebala izuzeti i u kakvom bih sukobu interesa bila. U suštini to je tema za skretanje pozornosti. Ovoga puta s pomutnje koju su izazvali kolege iz Mosta svojim nespretnim izjavama upravo o Ini, koja se kao i cijeli energetski sektor nalazi u resoru Mostova ministra Dobrovića, kazala je Dalić.

Istaknula je da joj je drago da su svojim izjavama i predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa i nezavisni stručnjaci jasno odbacili ideju o bilo kakvom sukobu interesa u odlučivanju o Ini.

- A ako bi Vlada ikada i donosila bilo kakve odluke koje bi se ticale mene osobno ili moje obitelji, budite sigurni da ću se iz njih izuzeti, zaključila je Dalić.

Komentari (40)
  • Gledajte vi u cjelini, a ja vas više ne mogu gledati ni nacrtane . Vi ste obični lažljivci koji su zaslužili kaznene prijave za prevaru i protuustavno poslovanje Hrvatske d.o.o.

    29. 10. 2016,   08:32
  • Bas si pametna. Vama ce place porast za 1500 kn a meni nece ni lipu. Kako da onda gledam u cijelini i da budem sretan.

    29. 10. 2016,   12:32
  • Ovo gledaš i ne vjeruješ pa opet gledaš pa opet ne vjeruješ ah da pa ovo je hrvatistan ....

    29. 10. 2016,   09:11