Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dalija Orešković: Povjerenstvo će uskoro odlučiti o Karamarku

None Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je 18. svibnja postupak u slučaju Tomislava Karamarka zbog mogućeg sukoba interesa

Predmet prvog potpredsjednika Vlade i predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka pred Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa napreduje i vjerujem da ćemo vrlo brzo obavijestiti javnost kada će biti javna sjednica na kojoj će biti objavljena konačna odluka, izjavila je u srijedu predsjednica Povjerenstva Dalija Orešković.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je 18. svibnja postupak u slučaju Tomislava Karamarka zbog mogućeg sukoba interesa, nakon što su objavljeni podaci o poslovnom odnosu između Karamarkove supruge i njegova prijatelja Josipa Petrovića, inače savjetnika mađarske naftne kompanije MOL. Povjerenstvo će ispitati je li Karamarko sudjelovao u bilo kakvom donošenju odluka vezano uz arbitražu koja se vodi između Hrvatske i MOL-a, može li ga to u buduće dovesti u sukob interesa i je li se propustio deklarirati o tom poslovnom odnosu.

Zahtjev Povjerenstvu Karamarko je podnio nakon što je tjednik "Nacional" objavio ugovor između tvrtke u vlasništvu Karamarkove supruge Ane Karamarko i tvrtke lobista mađarskog MOL-a Josipa Petrovića. U ugovoru stoji da je Petrović za usluge savjetovanja i medijskih analiza u razdoblju nakon dolaska Tomislava Karamarka na čelo HDZ-a, a prije njegova dolaska na vlast, tvrtki Drimia u vlasništvu njegove supruge, tadašnje partnerice, isplatio najmanje 60 tisuća eura, odnosno nešto manje od pola milijuna kuna.

I predmet bivšeg ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka (u vezi s poslovanjem tvrtke njegove bivše supruge ATO Inženjering s Hrvatskom elektroprivredom - HEP)  je u obradi i kada bude spreman o njemu će se javno raspravljati, potvrdila je Orešković Hini.

Komentari (25)
  • građani, ne dopustimo da ovaj mafijaš i kriminalac ostane obavljati neke važne funkcije : http://www.seebiz.eu/dossier-karamarko-sve-afere-jurisnika-na-vrh-hdz-a/ar-34744/

    8. 6. 2016,   14:09
  • Ha! A što ako Tomica do 18. raspusti Povjerenstvo? :))) Kako se toga nije sjetio?

    8. 6. 2016,   14:33
  • požuri

    8. 6. 2016,   14:24