Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dalija: Sve što Kolakušić govori treba prepoznati kao opasnost

None Foto: Dalibor Urukalović, Patrik Macek/Pixsell 2

On priča o korupciji i kad pogledamo sadržaj kako se on misli boriti protiv nje, mi se u potpunosti razlikujemo. Koncentracija moći u jednoj osobi je plodno tlo za razvoj svega onoga što nije dobro u društvu, rekla je

Predsjednica stranke Start, Dalija Orešković, gostovala je u N1 studiju uživo i komentirala rezultate europskih izbora, prema kojima njezina stranka nije osvojila mandat u Europskom parlamentu. Progovorila je i o mogućnosti suradnje s Mislavom Kolakušićem.

Upitana o tome s kime bi Start mogao koalirati, Orešković je rekla da prvo treba krenuti od toga što tko treba postići s osvojenim rezultatom.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Ako se dogovorimo oko toga, onda možemo pričati tko bi s kim trebao veslati u kojem čamcu - rekla je Orešković.

- Mi bismo spadali u opciju koja je na tragu novih vjetrova, svježih ideja, moderne građanske opcije, koja je naslonjena na socijalno zelene, lijeve politike - rekla je Orešković o Startu, dodavši da ne može samo činjenica da netko čini oporbu te da HDZ okrivljuje za neuspjeh svih hrvatskih politika, biti dovoljna da bi se s nekim ušlo u politički savez.

- To nije dovoljan zajednički nazivnik. On je jako važan, ali nije dovoljan - rekla je.

Istaknula je da izborni rezultat od 2,2 posto potpore nije loš za stranku koja je tek nastala i nema stranačku infrastrukturu te koja je u kampanju uložila oko 30 tisuća kuna.

Å ibenik: Mislav KolakuÅ¡ić družio se s građanima i pozivao ih na učlanjenje IZNENAĐENJE EU IZBORA Kolakušić planira biti premijer, ali i voditi pravosuđe i policiju

- Svaki od dobivenih glasova cijenim i mi nastavljamo govoriti o temama koje smo započeli. Prepoznali smo što su glavne teme i kad bi netko usporedio o čemu je bilo govora na predstavljanju spitzenkandidata, ta pitanja je u našem domaćem javnom prostoru otvorio upravo Start. Draže mi je da osim balona popularnosti imamo realnu sliku koliko Start danas vrijedi - rekla je Orešković.

Obzirom da je korupcija bila jedna od okosnica programa Starta, a Mislav Kolakušić na istoj je temi osvojio mandat u Europskom parlamentu, urednik N1 studija uživo, Igor Bobić, upitao je Orešković je li možda Kolakušić na njezinoj temi osvojio glasove.

- Pitanje je je li Kolakušić uzeo mandat na mojoj temi. On priča o korupciji i kad pogledamo sadržaj kako se on misli boriti protiv nje, mi se u potpunosti razlikujemo. Koncentracija moći u jednoj osobi je plodno tlo za razvoj svega onoga što nije dobro u društvu - rekla je Orešković.

Upitana je li moguća suradnja s Kolakušićem, Orešković je odgovorila: "Niti svjetonazorski niti programski, sve što on govori u svojim javnim nastupima smatram da bi jedno odgovorno društvo trebalo prepoznati kao opasnost."

Tema: Hrvatska

Komentari (399)
  • Na kraju samo uža obitelj i redakcija 24 sata glasovali za nju 😂😂😂

    29. 5. 2019,   13:00
  • Čim je pokrenuo udrugu "Antikorupcija", počela hajka na njega od strane vodećih...pitam se zašto. Dao sam njemu glas i ubuduće ću glasat za njega!

    29. 5. 2019,   13:09
  • Ne razumijem nikako.Netko na izborima dobije jedva sedam glasova,a dobije jedan veliki prostor u medijima.

    29. 5. 2019,   13:06