Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dalija želi na Pantovčak: 'Pred vas stavljam srce, ali i razum'

Komentari (96)
 • Dok god glasamo za HDZ - SDP nema nam boljitka !! Lijepo se vidi gdje smo sada u EU........

  31. 8. 2019,   12:38
 • Dosta više. Kakve su ovlasti a i kandidati slobodno možemo postaviti i Donald Ducka na to mjesto. Promjena ne bi bilo.

  31. 8. 2019,   12:39
 • Prvo i osnovno je uspostava Golog Otoka za političare i sve ostale kriminalce tek tada ćemo moći govoriti o pravnoj državi

  31. 8. 2019,   12:49
  • Na Goli Otok se islo bez sudjenja, po odluci partije. To nije imalo nikakve veze s pravnom drzavom, upravo suprotno. Neka institucije pravne drzave rade svoj posao (TM).

   1. 9. 2019,   00:37
  • zato sad krimosi hodaju ulicom, bilo sa bilo bez suđenja. eno ti horvatinčića sa sladoledom u ruci, sanadera na jahti, bandića.. i tako dalje. u 21. stoljeću i europskoj uniji.

   1. 9. 2019,   02:21
  • i još nešto, goli je trajao kratko, u onom mračnom "politbiro" razdoblju do sredine 50-ih, ako se dobro sjećam kasnije nije više bio zatvor za političke nego za teške kriminalce. a juga je također kasnije imala kudikamo uređeniji pravni sustav od ovog danas. glavonja se nije tako lako izvlačio za veće prekršaje, a manji prijestupnici se nisu nikako izvlačili. svako je znao što ga čeka ako nešto zajebe. pa ponavljam, evo nas 40 godina kasnije prikopčanih na zapad... al pravne države niotkud.

   1. 9. 2019,   02:32
  • @prokurator, sumnjam da bi se za drzavu koja je ubijala svoje gradjane bez sudjenja moglo reci da je imala "uredjeni pravni sustav". Sto mislis tko je ubio Brunu Busica, Stjepana Djurekovica, obitelj Sevo i jos podosta njih, po cijelom svijetu? Nadalje, ljudi su osudjivani u montiranim procesima nakon 1971. Bilo je i dosta sumnjivih smrti, poput one Hamdije Pozderca, Ne samo to, ona drzava je imala i verbalni delikt. Ona drzava je bila komunisticka diktatura. Tvrditi da imala "uredjeniji pravni sustav" je smijesno. Sto se tice famozne "pravne drzave" korijen je u politickom sistemu koji i dalje kontrolira ne samo sudstvo nego i gospodarstvo, zdravstvo, skolstvo i sve vidove zivota, bas kao sto je to bio slucaj u socijalizmu. Samo sudstvo je pod kontrolom izvrsne vlasti. DSV je organ Sabora i ono imenuje i razrjesava suce. Jedna od zajednickih karakteristika svih razvijenih demokracija je tzv. "trodioba vlasti" izmedju zakonodavne, sudske i izvrsne vlasti. U Hrvatskoj, Poljskoj, Madzarskoj, Rumunjskoj, Bugarskoj, Rusiji, Srbiji i Albaniji toga nema. Posljedice su vidjljive. Goli Otok nije rjesenje. Posvemasnje napustanje socijalistickog sustava je rjesenje.

   1. 9. 2019,   02:59
  • ta država nije "ubijala građane" bez suđenja. je li uopće imala smrtnu kaznu? morao bih provjeriti, ali čini mi se da nije. bušić, đureković i ostali su ubijeni u obračunima tajnih službi i desne emigracije. da, juga je bila komunistička država, ali svatko sa pamćenjem koje ide prije 1990 jako dobro zna usporedbu juge i recimo rumunjske ili poljske, koje su bile pravi tvrdi komunizam, a juga je za njih bila amerika. da, postojao je verbalni delikt, neš ti muke. danas ne postoji verbalni delikt ali postoji govor mržnje već od vrtića. pa bi se moglo nadugačko raspravljat što je gore od to dvoje. montiranih procesa je nakon 60-ih bilo daleko manje, jer u ostalom država je oštro presjekla staljinovski model. odličan primjer su proljećari '71 - nisu smaknuti, nisu išli na goli, išli su u lepoglavu i pisali knjige. a trodioba vlasti je postojala NOMINALNO i u jugi - niti je tamo funkcionirala, niti danas funkconira!

   2. 9. 2019,   12:01
  • @prokurator, zato i kazem da treba potpuno napustiti propali i neuspjesni socijalisticki sustav i okrenuti se liberalnom kapitalizmu koji je definitivno najuspjesniji sustav na planeti. A ti "obracuni tajnih sluzbi i desne emigracije" su u sustini bili slanje udbaskih ubojica da ubijaju gradjane RH koji su emigrirali. Za to su nedavno osudjeni Mustac i Perkovic.

   2. 9. 2019,   15:57
 • Moj plan za bolju Hrvatsku: 1. - dati uhljebima koji se zapošljavaju po rodbinskim vezama otkaz 2. - na njihovo mjesto zaposliti sposobne, a ne podobne Mladi i sposobni vam odlaze van raditi jer radi uhljeba neradnika ne mogu konkurirati, a nesposobni koji su zaposleni preko rodbinskih veza nemaju znanja i kvalifikacija voditi posao koji im je namješten. Zato nastaju veliki gubiti i šteta u poduzećima, a mladi masovno iseljavaju.

  31. 8. 2019,   12:30
  • Postoji jednostavan način... Neka se selekcijski postupci na natječajima vrše preko agencija za zapošljavanje, a ne preko komisije u ustanovi koja je raspisala natječaj. Na taj način će se odabrati kandidat koji ima najbolje kvalifikacije za taj posao, a ne onaj koji ima vezu za taj posao...

   31. 8. 2019,   12:39
  • e moja Tea.... Prvo riješiti pravosuđe.....nogirati kompletnu postojeću garnituru, zaposliti stručne (mlađe, starije nebitno) ljude koji su apsolutno neovisni o političarima bilo koje vrste ..... to je prvi i najvažniji korak .... koji bi se ujedno i pozabavio zapošljavanju po rodbinskim vezama.....i svim bedastoćama dalje redom.

   31. 8. 2019,   16:41
  • Tea, ako sam te dobro shvatio, ti bi nesposobne uhljebe zamijenila sposobnim uhljebima? Da, odlican plan, ima sanse za uspjeh.

   1. 9. 2019,   00:38
  • nisam pročitao komentar ali ako je ovo tvoje prkno na slici evo ti dobar

   1. 9. 2019,   16:47
 • Konfuzno, nesistematično, amaterski.

  31. 8. 2019,   12:24
 • ako može Škoro,zašto ne bi i ona..samo naprijed Dalija.

  31. 8. 2019,   14:59
 • Ova joj je dobra : "Pred vas stavljam srce, ali i razum". Nemoj još i ti. Od 2000-e godine nam svi ovo stavljali, pa do kuda smo došli.

  31. 8. 2019,   13:42
 • Teško da ima kandidata da nas dignu poslije ove 4-godišnje sramote!

  31. 8. 2019,   13:42
  • Ja bih Avu Karabatic za predsjednicu! Izborni slogan bi joj trebao biti "predsjednica kakvu Hrvatska zasluzuje". Sto se Dalije tice, propala je stranka, sada se zeli kandidirati za predsjednicu, ocito se zena zeli uhljebiti o trosku poreznih obveznika. Mozda bi je trebalo poslati u Bruxelles, gdje bi se "borila za interese Hrvatske" i kao naknadu za tezak zivot na fronti dobivala jedno 8k Eura mjesecno?

   1. 9. 2019,   00:34
 • Bila mi je čak i dobar kandidat ali čim sam pročitao da želi potporu IDS-a odmah mi je jasno da se želi dočepati vlasti radi slasti. IDS=HDZ

  31. 8. 2019,   12:15
 • Masu gluposti je iznijela.

  1. 9. 2019,   10:52