Obavijesti

News

Komentari 4

Dalj: Obilježena 28. obljetnica pogibije hrvatskih branitelja

Dalj: Obilježena 28. obljetnica pogibije hrvatskih branitelja
6

Vijence su položili izaslanik predsjednice RH, osječko-baranjski župan Ivan Anušić, državni tajnik u Ministarstvu branitelja Ivan Vukić, glavni ravnatelj policije Nikola Milina, rodbina poginulih...

VIDEO

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u petak je predvečer  na obilježavanju 28. godišnjice pogibije branitelja Dalja ocijenio kako je to „jedan od najstravičnijih događaja koju su pogodili mladu hrvatsku državu“.

Za 20 poginulih policajaca, 15 poginulih pripadnika Zbora narodne garde i četvorice poginulih pripadnika Civilne zaštite kod spomen obilježja ispred policijske postaje položeni su vijenci i upaljene svijeće.

Vijence su položili izaslanik predsjednice RH, osječko-baranjski župan Ivan Anušić, državni tajnik u Ministarstvu branitelja Ivan Vukić, glavni ravnatelj policije Nikola Milina, rodbina poginulih, izaslanstva grada Osijeka i Općine Dalj, te izaslanstva braniteljskih i stradalničkih udruga proizišlih iz Domovinskog rata.

Izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića ministar Božinović je podsjetio kako su 1. kolovoza 1991. godine jedinice 51. motorizirane brigade JNA potpomognute tzv. „teritorijalnom obranom” napale Dalj i nakon višesatne borbe opkolile branitelje koji su se sklonili u zgradu policijske postaje. Nakon što su se branitelji odbili predati, uslijedio je napad tenkovskom granatom kojom je postaja razorena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

„Njihova hrabrost je bila znak jasne opredijeljenosti da ne postoji žrtva koju hrvatski branitelji nisu spremni podnijeti za očuvanje neovisnosti i slobode Republike Hrvatske. Oni nam trebaju služiti kao primjer da jednako hrabro i odlučno gradimo budućnost ove zemlje“, rekao je ministar Božinović.

Na novinarsko pitanje o radu posebnog odjela za istraživanje ratnih zločina, rekao je da se može zaključiti kako je od osnivanja tog tima procesuirano više kaznenih djela i više počinitelja.

“O kriminalističkim istraživanjima ne može se javno govoriti, ali vas uvjeravam da Ravnateljstvo policije i odjel za istraživanje ratnih zločina na tome rade vrlo intenzivno. To je kompleksan posao koji neće stati sve dok se ne učini sve kako bi se počinitelje privelo pravdi“, zaključio je ministar.

Nakon komemoracije u daljskoj crkvi Sv. Josipa služena je misa zadušnica za poginule branitelje.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.