Obavijesti

News

Komentari 49

'Dan antifašističke borbe treba biti blagdan, zašto ga ukidati?'

'Dan antifašističke borbe treba biti blagdan, zašto ga ukidati?'
1

Ministri se ne slažu sa svojim stranačkim kolegom, saborskim zastupnikom Josipom Đakićem da se ukine Dan antifašističke borbe, koji se obilježava 22. lipnja kao praznik i uvede kao spomendan

VIDEO

Saborski Odbor za ratne veterane, na čelu upravo sa Đakićem, na Vladin prijedlog izmjena Zakona o blagdanima, spomendanima i neradnim danima, koji će u petak biti na dnevnom redu Sabora, uputio je amandman kojim traže da se spomenuti 22. lipnja uvede kao spomendan, da Dan neovisnosti 8. listopada ostane državni blagdan te da 18. studenog bude Dan sjećanja na žrtve velikosrpske agresije u Domovinskom ratu, umjesto, kako predlaže Vlada, Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

- Moj stav je da je Zakon koji je Vlada uputila u Sabor kvalitetan. Analizirali smo u postupku izrade Zakona sve okolnosti i mislim da smo kroz ova rješenja, koja smo ponudili Saboru, dali odgovor na najvažnija pitanja. Najviše o čemu smo vodili računa su 30. svibnja i 18. studeni. Što se tiče 18.studenog, on je u svom nazivu obuhvatio sve žrtve iz Domovinskog rata - istaknuo je ministar branitelja Tomislav Medved.

Ministar prometa Oleg Butković istaknuo je kako Đakić vjerojatno tim amandmanom izražava mišljenje svog Odbora i svojih udruga.

- Mi smo imali prijedlog Zakona na Predsjedništvu stranke, užem tijelu i koalicijskoj koordinaciji i nije bilo govora o tome. Moj osobni stav je da Dan antifašističke borbe ne treba ukinuti - istaknuo je.

Isto poručuje i ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman.

- Zašto bi bilo pametno ukinuti taj datum? Ne. Mi o tome nikad nismo razmišljali, samo smo razmišljali o tome da se vrati 30. svibnja budući da je ostao u sjećanju Hrvatima kao Dan državnosti - poručio je.

Ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić kaže kako svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali da on smatra da 22. lipnja treba ostati blagdan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.