Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dan uoči ovrhe: Dječak Cesare (9) pušten je na kućnu njegu

None Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL/Alessandro Avenati/Facebook

Cesare je hospitaliziran u KBC Split prošlog petka, a kod njega su ustanovljeni psihosomatski simptomi zbog stresa kojem je izvrgnut uoči zakazane ovrhe u utorak...

Devetogodišnji Cesare Avenati, nad kojim je u utorak zakazana ovrha, pušten je u ponedjeljak poslijepodne iz splitskog KBC na kućnu njegu, doznaje se od njegove tete Vanje Kuluz.

Cesareovi roditelji, majka Nina Kuluz i otac Allesandro Avenati jedno su vrijeme imali zajedničko skrbništvo nad dječakom u Italiji, ali majka je s njim otišla iz Italije te se prvo skrivala u BiH, a zatim se vratila u Split. Nakon toga dječakov otac Alessandro pokušava ga ovrhom vratiti u Italiju.

ZAKAZANA ZA UTORAK Hoće li ga oduzeti majci? Uoči ovrhe Cesare završio u bolnici

"Cesare je hospitaliziran u KBC Split prošlog petka, a kod njega su ustanovljeni psihosomatski simptomi zbog stresa kojem je izvrgnut uoči zakazane ovrhe u utorak. Psihijatar nam je rekao kako dječak treba biti pošteđen daljnjeg stresa te da bi njegovo eventualno ovršno odvajanje od majke i dobjeljivanje ocu koji živi u Italiji bilo pogubno za Cesarea," rekla je Kuluz za Hinu.

Potvrdila je kako će se najavljeni prosvjed protiv ovrhe nad Cesareom održati u utorak u splitskom naselju Pujanke, blizu stana u kojem živi s majkom i u kojem je zakazan ovrha.

Kuluz je ranije u ponedjeljak u splitski Općinski sud u Dračevcu donijela peticiju s 10.600 potpisa građana kojom se traži obustava ovrhe nad dječakom, ali je predsjednica suda Marina Boko odbila primiti peticiju.

Komentari (77)
  • Ajde ne glumatajte. Ovo je cista diskrimanicija muskaraca i njihovih prava.

    18. 6. 2018,   22:33
  • A jel nema i taj otac neka prava??majke pa pobjegla je i skrivala ga od oca.....

    18. 6. 2018,   20:55
  • A da pitaju dijete što želi?

    18. 6. 2018,   20:49