Obavijesti

News

Komentari 440

Danas je TV debata predsjedničkih kandidata prije izbora: Evo gdje ih gledati

Danas je TV debata kandidata prije izbora: Evo gdje ih gledati
1

Predsjednica je ipak odlučila sudjelovati u sučeljavanju, iako je prvotno odbila. To znači da će na Prisavlju biti i Zoran Milanović te Miroslav Škoro jer su oni svoj dolazak uvjetovali Kolindinim pristankom

VIDEO

Večeras u organizaciji HTV-a u 21 sat počinje televizijska debata predsjedničkih kandidata u kojoj će svih 11 svoj program i sebe pokušati predstaviti u što boljem svjetlu. Sučeljavanje će trajati dva sata.

Aktualna predsjednica je ipak odlučila sudjelovati u debati, iako je prvotno odbila. To znači da će na Prisavlju biti i Zoran Milanović te Miroslav Škoro jer su oni svoj dolazak uvjetovali Kolindinim pristankom.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

01:11

Kolinda Grabar-Kitarović je proteklih dana javno govorila da ne prihvaća  TV debatu kao oblik političke konfrontacije, a protukandidatima je poručila da najprije moraju napisati svoj program.

Formalno nije otkazala debatu na HTV-u, kao što je bio slučaj sa sučeljavanjima Nove TV i RTL-a, koji su planirali dovesti u studio samo nju, Milanovića i Škoru.

Predomislila se u zadnji čas: Kolinda dolazi na sučeljavanje
Predomislila se u zadnji čas: Kolinda dolazi na sučeljavanje

Zato se Milanovićev glasnogovornik Nikola Jelić u nedjelju urednici informativnog programa HTV-a Katarini Čakarun Periša obratio e-mailom u kojem ju je zamolio da mu odgovori hoće li predsjednica doći na sučeljavanje i može li javna televizija to jamčiti. Budući da iz HTV-a nisu dobili nikakav odgovor, Milanović je ovaj dopis jučer objavio na Facebooku, a dodao je i kraći komentar u kojem je izrazio čuđenje jer ga HTV ne želi izvijestiti o (ne)dolasku Kolinde Grabar-Kitarović.

- Odgovorite, javite nam jer ćemo još pomisliti da se HTV dogovara s HDZ-om nama i svima iza leđa. Nećete valjda Kolindu Grabar-Kitarović na stražnja vrata, po mraku, dovesti na Prisavlje? Čekamo odgovor do utorka u 10 sati - napisao je Milanović.

Škoro: Rade budale od nas, pa predsjednica će dobiti pitanja
Škoro: Rade budale od nas, pa predsjednica će dobiti pitanja

Vodeći ljudi HTV-a jučer su u ranim poslijepodnevnim satima, međutim, rekli da nemaju još potvrde za tri kandidata, ona najjača, ali i da ne kane bilo koga obavještavati o tome tko će se pojaviti na sučeljavanju.

- Svima su im vrata otvorena do pred sam početak. Tko ne dođe u studio, na njegovo mjestu će biti prazan stolac, a voditelji će jasno kazati kako su kandidat odnosno kandidatkinja odbili sudjelovati - izjavila je Katarina Čakarun Periša.

S Prisavlja su nekoliko sati kasnije ipak javili Milanovićevom stožeru da im je predsjednica potvrdila dolazak, no o razlozima ovog iznenadnog preokreta može se samo nagađati.

Anketa 24sata: Za koga biste Vi glasovali? 

 
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 440
VIDEO

Milanović pozvao TV kuće da organiziraju zajedničku debatu
UOČI DRUGOG KRUGA

Milanović pozvao TV kuće da organiziraju zajedničku debatu

'Poštujući građane i interes svih nacionalnih televizija koje žele organizirati debatu predsjedničkih kandidata, predlažem im - dogovorite i organizirajte zajedničku debatu', poručio je Milanović

'Osjećam se jadno': Tisuće u bolnicama nisu mogli glasovati
'VRIJEDE DRUGA PRAVILA'

'Osjećam se jadno': Tisuće u bolnicama nisu mogli glasovati

Da se i u bolnicama, pogotovo u doba digitalizacije, može organizirati i glasovati govore iskustva drugih država. Ipak, kod nas to nije bilo moguće, što govore iskustva pacijentica
Milanović: Ja sam zreo za ovo; Kolinda: Pobjeđujemo bahatost
ZNAKOVITE PORUKE NA FEJSU

Milanović: Ja sam zreo za ovo; Kolinda: Pobjeđujemo bahatost

Pobjednik prvog kruga izbora istaknuo je da nitko u Hrvatskoj ne može biti drugi i osjećati se kao građanin drugog reda, a aktualna predsjednica rekla je kako će konačna pobjeda biti pobjeda naroda