Obavijesti

News

Komentari 52

Smiljanin muž na sudu koristio blagodat i odbio svjedočiti

Smiljanin muž na sudu koristio blagodat i odbio svjedočiti
14

Srnec je rekao da želi koristiti blagodat i da ne želi svjedočiti. Nije tražio putne troškove zbog dolaska, a na izlasku je razmijenio poglede sa suprugom...

VIDEO

Na Županijskom sudu u Varaždinu u nastavku suđenja Smiljani Srnec (45) zbog ubojstva sestre Jasmine Dominić (23) trebao je svjedočiti njezin suprug Ivan Srnec (51). 

Srnec je rekao da želi koristiti blagodat i da ne želi svjedočiti. Nije tražio putne troškove zbog dolaska, a na izlasku je razmijenio poglede sa suprugom. 

Suđenje je na drugom katu jer je velika dvorana Županijskog suda zauzeta.

POGLEDAJTE VIDEO

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

01:04

 

Suđenje Smiljani: Suprug nije došao svjedočiti zbog posla
Suđenje Smiljani: Suprug nije došao svjedočiti zbog posla

Smiljanin sada izabrani branitelj Krešimir Golubić po Zakonu o kaznenom postupku ima pravo od predsjednika vijeća zatražiti rok za pripremu obrane, obzirom na sve dosad izvedene dokaze, te zajedno sa Smiljanom Srnec odlučiti na koji će se način ona braniti. To bi mogli saznati 11. prosinca.

Zašto je potrgao poligraf?

Smiljanin suprug Ivica Srnec ispočetka je negirao da je Smiljana priznala ubojstvo, ali ubrzo je i on prestao odgovarati na pozive. Isprva je bio prilično uvjeren da njegova supruga nije počinila ubojstvo, čak je to i kategorički tvrdio...

Pogledajte video: Dok je susjed svjedočio, Smiljana se cerekala
Pogledajte video: Dok je susjed svjedočio, Smiljana se cerekala

- Bio sam sad na policiji i Smiljana nije priznala. Takva je sad situacija. Informacije koje su objavljivane su, kao i dosad, lažne. Tako se i pisalo da je tijelo pronađeno jer je isključena struja i da je nešto smrdjelo - rekao je i nastavio:

- Nije istina da je tijelo nađeno kad Smiljane nije bilo doma. Ona je bila doma. Biste li vi otvarali to da ste znali što je unutra? Šok je za sve nas. Ima dosta nelogičnosti. Mogućnosti su velike, svakakve...

Mogućnosti, međutim, nisu baš svakakve.

Gotovo je nemoguće da nitko iz obitelji nije ništa znao jer kako bi onda Jasminino tijelo moglo ostati netaknuto 19 godina u ledenoj škrinji?!

Srneca su policajci pogotovo htjeli ispitati jer je prije 15-ak godina, tijekom prvog ispitivanja u policiji o okolnostima nestanka Jasmine Dominić, bio na poligrafskom ispitivanju, na koje je bio i pristao. Uredno je prošao uvodni takozvani uopćeni set pitanja. Međutim, kad su se ključna pitanja počela odnositi na njegova eventualna saznanja o nestanku Jasmine, on je doslovce potrgao poligrafske priključke sa sebe!

Svjedok pretrage: Policija je sve pregledala, razvalili su i krevet
Svjedok pretrage: Policija je sve pregledala, razvalili su i krevet

Podsjetimo, prošli tjedan su na sudu svoje iskaze davali policajaci koji su obavili očevid i pretragu obiteljske kuće Dominićevih u Palovcu te mještana koji su tome bili svjedoci, a prošli četvrtak je na Županijskom sudu u Varaždinu nastavljeno suđenje Smiljani Srnec

Svjedočili su Josip Križaić i Josip Vrbanec, koji su bili na pretrazi kuće te policijski službenici Silvija Maraković, Ivan Habula i Dario Srnec.

Josip Križaić je posvjedočio da je policija pretražila sve prostorije u kući te da je za vrijeme pretrage, što on nije vidio, ih hodnika odvezen zamrzivač. Kazao je da je pretraga trajalo nešto više od sata, da je završila kada je već pao mrak. Policajci zbog mraka nisu pretražili šupu već su ju zapečatili. Pretraga nije bila fotografirana. Te je navode potvrdio i drugi svjedok u pretrazi, Josip Vrbanec. On je rekao da su u kući bili Smiljanina kćer Katarina i njezin zaručnik David Balent.

Policijska službenica Silvija Maraković kazala je da najprije obavljen očevid na škrinji, a potom i pretraga kuće. Očevid je fotografiran, a za pretragu nije sigurna je li fotografirana. Od 2015. je radila na slučaju nestanka Jasmine Dominić, koji je prijavljen 2005. te je triput razgovarala sa Smiljanom Srnec. Ona je dvaput trebala ići na poligrafsko testiranje, ali ona nisu obavljena jer je bila na terapiji lijekovima. Markeović je tim prilikama bila u obiteljskoj kući, ali tada nisu radili pretrage.

Ivan Habula je radio kao policijski tehničar na očevidu. Potvrdio je da su djelatnici Čakoma odvezli škrinju nakon očevida te da je cijelo vrijeme škrinja bila pod nadzorom policije.

Međimurski Twin Peaks: Majka, muž i kćeri ne žele svjedočiti
Međimurski Twin Peaks: Majka, muž i kćeri ne žele svjedočiti

Na kraju današnjeg ročišta svjedočio je policijski službenik Dario Srnec koji je rekao da škrinja nakon obavljenog očevida više nije otvarana. I on je radio na slučaju nestanka Jasmine Dominić te je 2015. vodio Ivana Srneca, Smiljaninig supruga, na poligrafsko testiranje zbog sumnje da ima saznanja o Jasmininom nestanku. Policijski je službenik rekao da je od Ivana Srnece saznao da su mu postavljena neugodna pitanja te je prekinuo poligrafsko testiranje.

Suđenje se nastavlja 6. prosinca. Smiljana Srnec, rođena 1974. godine, optužena je da je svoju sestru Jasminu Dominić, rođenu 1977. godine, ubila u ljeto 2000. s najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu, nanijevši joj višestruke prijelome kostiju glave od kojih je preminula. Tijelo je potom, prema optužnici, sakrila u zamrzivač.

Jasminin nestanak prijavljen je 2005. godine, a međimurska policija 16. veljače ove godine zaprimila je dojavu iz Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije da je u Palovcu, u obiteljskoj kući Dominićevih, pronađen leš tada nepoznate osobe.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a