Obavijesti

News

Komentari 80

Branit će se sa slobode: Ukinuli pritvor za sve uhićene u Orašju

Branit će se sa slobode: Ukinuli pritvor za sve uhićene u Orašju

Sud u Sarajevu odbio je zahtjev za produženjem pritvora devetorici bivših pripadnika HVO-a osumnjičenih za ratne zločine. Branit će se sa slobode, uz mjere opreza

VIDEO

Na sudu u Sarajevu u srijedu je ukinut pritvor svim bivšim pripadnicima HVO-a koji su prije mjesec dana uhićeni u Orašju, a koje se sumnjiči za ratne zločine na području Bosanske Posavine. Branit će se sa slobode, ali su im određene mjere opreza. 

Sud Bosne i Hercegovine je odbio prijedlog Tužiteljstva za produženjem pritvora, te je prema osumnjičenima Đuri Matuzoviću, Ivi Oršoliću, Tadi Oršoliću, Marku Dominikoviću, Josi Nediću, Marku Blažanoviću, Mati Živkoviću, Anti Živkoviću i Stjepi Đuriću ukinut pritvor i određene su sljedeće mjere zabrane: 

- zabrana napuštanja mjesta boravišta (uz obavezu ovlaštenih službenika da najmanje dva puta dnevno, nasumice, kontroliraju borave li osumnjičeni na naznačenim adresama) i zabrana putovanja (uz privremeno oduzimanje svih putnih dokumenata, zabranu izdavanja novih putnih dokumenata te zabranu korištenja osobne iskaznice za prelazak državne granice); 

- zabrana sastajanja sa određenim osobama – međusobno kontaktiranje na bilo koji način, te kontaktiranje sa izvršiocima, svjedocima Tužiteljstva BiH kao i približavanje istima na udaljenosti od 100 metara. Osumnjičenima je zabranjeno i kontaktiranje sa svim predstavnicima printanih i elektronskih medija na okolnosti koje se tiču ovog krivičnog postupka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za time postoji potreba, odnosno do drugačije odluke Suda, a kontrola opravdanosti mjera zabrane vršit će se svaka dva mjeseca. 

Inače, tužitelj Milenko Kajmaković tražio je da se produlji za još dva mjeseca zbog opasnosti od bijega, uz obrazloženje da pritvoreni imaju i hrvatsko državljanstvo te da se o tome vodi "politički obojena medijska kampanja, što je dostatan razlog za pritvor". 

Odvjetnici optuženih oštro su se usprotivili takvim zahtjevima tužiteljstva ocijenivši ih potpuno neutemeljenima.

- Meni je ostala samo mogućnost javno pozvati hrvatskog premijera i predsjednicu Hrvatske da daju jamstva kako će se oni odazvati budućim pozivima suda - kazao je u utorak novinarima po završetku ročišta odvjetnik Vlado Adamović.

Tužitelj Kajmaković kazao je u utorak kako je u sklopu istrage preostalo saslušati još jedanaest svjedoka, a cijeli taj postupak trebao bi biti okončan do kraja godine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...
POTRAGA ZA DANKOM (2)

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...