Obavijesti

Promo sadržaj

Dani hrvatskog turizma - Split destinacija godine

Dani hrvatskog turizma - Split destinacija godine
5

U sklopu tradicionalne turističke manifestacije Dani hrvatskog turizma održane 25. i 26. listopada u Malom Lošinju, dodijeljene su turističke nagrade za najbolje od najboljih u turizmu, i to u deset kategorija

Kulturnom turističkom atrakcijom godine proglašena je Kneževa palača, Zadar, Turistički događaj godine je Špancirfest, nagrada Inovacija u turizmu godine pripada Family hotelu Amarin, dok je titulu Marina godine osvojila Marina Frapa, Rogoznica. 
Restoran godine je Restoran Villa Ariston iz Opatije, Kamp godine je Camping Resort Lanterna, Poreč, a Turistička agencija godine Uniline Travel Company iz Pule. Za Hotel godineproglašen je Hotel Monte Mulini, Rovinj, dok je nagradu Turistička destinacija godine odnio Split. Hrvatska turistička nagrada za životno djelo pripala je Niki Buliću, a godišnju nagradu “Anton Štifanić” je dobio Ante Mrvica iz Jadrolinije.

Nagrade su uručili predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, ministar turizma Gari Cappelli, direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić te potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore Josip Zaher.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković tom prilikom rekao je: „Iza nas je turistička sezona s odličnim rezultatima. Hrvatska je u turizmu napravila veliki iskorak, a očekujemo da se taj trend i nastavi. Ove smo godine imali oko 800 milijuna eura investicija, dogodine će ih biti oko 940 milijuna. Hrvatska će defintiivno biti jedna od najprivlačnijih tuirstičkih destinacija u Europi i svijetu“.

Ministar turizma Gari Cappelli povodom dodijele turističkih nagrada rekao je: „Dani hrvatskog turizma prilika su da se osvrnemo na tekuću godinu u turizmu, ali i da gledamo prema budućnosti. Turizam je horizontalna djelatnost koja zahtjeva dugoročnu strategiju i uključenje svih dionika turizma u cjelogodišnje turističke aktivnosti. Od lokalnih planova i aktivnosti, do aktivnosti na razini Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice. Pri tome se posebna pozornost mora posvetiti održivom razvoju kao temelju neophodnom za budućnost našeg turizma.“

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Važnost doprinosa svih turističkih djelatnika u ostvarenju ovogodišnjih odličnih rezultata naglasio je i direktor Glavnog Ureda HTZ-a Kristjan Staničić. „Ovim nagradama i priznanjima željeli smo nagraditi one najbolje iz različitih segmenata naše ukupne turističke ponude. Tako smo u snažnoj konkurenciji i ove godine kao najbolje izdvojili pojedine destinacije, atrakcije, manifestacije, ali i hotele, kampove, marine te brojne druge subjekte koji čine ukupnu turističku ponudu. Međutim, ovom prilikom želim naglasiti kako iza svega navedenoga stoje ljudi, koji su svojim radom i doprinosom zapravo najzaslužniji za ove odlične rezultate kojima se svi iskreno ponosimo. U tom smislu i ovom prilikom svim ljudima upućujem iskrene čestitke i zahvale na odličnoj turističkoj godini te svima skupa želim još bolju i uspješniju turističku 2018. godinu“, poručio je direktor Staničić.

Potpredsjednik HGK za turizam, trgovinu i financije Josip Zaher ovom je prigodom istaknuo:„Očekivanih više od 10 milijardi eura prihoda za ovu godinu, visoki udio turizma u BDP-u i najveći broj investicija pokazuju važnost turizma u gospodarstvu Hrvatske. Ujedno ukazuju na visoku ovisnost gospodarstva o ovoj djelatnosti te nedovoljnu razvijenost ostalih sektora. Stoga je potrebno još snažnije poticati rast drugih sektora kroz turizam. Pozivam sve dionike na dijalog o važnim pitanjima sektora kako bismo iduću turističku godinu dočekali još spremniji i ostvarili još bolje rezultate te čestitam još jednom dobitnicima nagrada, prvacima hrvatskoga turizma“, rekao je potpredsjednik HGK za turizam, trgovinu i financije Josip Zaher. 

Nagrada za životno djelo pripala je Niki Buliću, dugogodišnjem turističkom djelatniku koji je u svojoj bogatoj karijeri iznimno doprinio razvoju hrvatskog turizma. Niko Bulić, vrhunski je stručnjak koji je postavio smjer razvoja hrvatskog turizma i temelje onoga što hrvatski turizam jest. Niko Bulić vodio je osnivanje nacionalne turističke organizacije – HTZ-a te joj od 1999. do 2012. bio na čelu kao direktor. Prva iskustva stekao je radeći kao recepcionar, a zatim prelazi u hotelsko turistički centar „Dubrava-Babin kuk“ gdje obavlja poslove od rukovoditelja odjela animacije do direktora prodaje i marketinga. U Yugotoursu radi od 1985. godine na mjestu zamjenika direktora predstavništva u Londonu, a od 1991. do 1993. obnaša dužnost zamjenika ministra turizma. Od rujna 1992. do rujna 1997. godine bio je predsjednik Turističkog vijeća HTZ-a. U svojoj uspješnoj karijeri značajnu ulogu zauzima i funkcija ministra turizma na kojoj je bio od 1993. do 1997. godine, kada je na osobni zahtjev razriješen dužnosti. Bio je i zastupnik u Županijskom domu Hrvatskoga sabora te član stalnog izaslanstva Hrvatskoga sabora pri parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe. 

Ovom dodjelom nagrada su zaključeni Dani hrvatskog turizma na kojima je sudjelovalo oko tisuću sudionika iz hrvatskog turističkog sustava.


 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike
PROMO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike

Obiteljska oaza u Amadria Park Hotelu Andrija i Dalmatinskom selu

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu
PROMO

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu

Gastro stručnjak Mile Butorac iz prve ruke isprobao Pan-pekov recept za najukusnije pince
REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet
PROMO

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet

Tvrtka REHAU je i ove godine sudjelovala na jednom od najvećih sajmova industrije prozora i vrata, Fensterbau Frontale 2024 u Nürnbergu, u Njemačkoj