Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Danijel Miočić na sudu: 'Ja sam samo običan vozač'

None Foto: Tomislav Miletić 6

Na Općinskom sudu u Karlovcu Danijel Miočić i još šest okrivljenih za reketarenje poduzetnika Miće Valentića danas su se izjasnili nevinima...

Nakon čitanja optužnice sva sedmorica okrivljenih rekli su da nisu krivi. Obranu su iznijeli samo Danijel Miočić i petookrivljeni Marko Grzunov.
- Desetak dana prije nego što su me uhitili, zvao sam drugookrivljenog Elvisa Lučića da mi vrati 1000 eura. U subotu je rekao da ne može jer i njemu duguju. U ponedjeljak je u razgovoru spomenuo 600.000 kuna i zaradu za svakog od 90.000. Nisam znao o čemu je riječ i uplašio sam se, a u petak navečer uhitili su me u Zadru - rekao je Miočić. Ponavljao je kako je samo vozač i da ne zna nikoga tko vodi natječaje u Kalmetinu ministarstvu. Marko Grzunov rekao je da od ostalih okrivljenih za reket poduzetnika Miće Valentića poznaje samo dvojicu. U iskazu na kraju prvog dana suđenja Mića Valentić izjavio je da ne poznaje Miočića. Djelovao je uplašeno kad ga je sutkinja zamolila da se okrene i identificira osobe koje su ga tražile novac. On je to odbio riječima “ne mogu to učiniti jer svi ovdje znaju o kome je riječ”.
- Nije lako gledati u oči osobi koja ti je prijetila da će ti ubiti djecu - rekao je blijed i nervozan Mića Valentić.

Komentiraj, znaš da želiš!