Obavijesti

News

Komentari 9

Danska palača je 'iznenađena' jer je Trump otkazao dolazak

Danska palača je 'iznenađena' jer je Trump otkazao dolazak
1

Danska kraljevska palača izrazila je "iznenađenje" zbog najave Donalda Trumpa da sljedeći mjesec neće posjetiti Dansku. Kraljica je pozvala američkog predsjednika u državni posjet Danskoj od 2. do 3. rujna

VIDEO

 - Bilo je iznenađenje, no nemamo ništa drugo o tome reći -  rekla je Lene Balleby, direktorica za komunikacije u kraljevskoj palači za dansku javnu mrežu DR.

Palača je 31. srpnja objavila izjavu da je kraljica Margareta II. pozvala američkog predsjednika u državni posjet Danskoj od 2. do 3. rujna.

Trump je u u srijedu objavio kako je odgodio posjet Danskoj jer ona nije zainteresirana za njegovu ponudu kupnje Grenlanda. 

 - Danska je veoma posebna država s nevjerojatnim ljudima, no zbog izjava premijerke Mette Frederiksen, da nije zainteresirana raspravljati o prodaji Grenlanda, odgađam za neko drugo vrijeme naš susret planiran za dva tjedna -  napisao je Donald Trump na svom Twitter profilu. 

Trump će kupiti Grenland? Želi proširiti američki teritorij
Trump će kupiti Grenland? Želi proširiti američki teritorij

Američki predsjednik je tijekom vikenda potvrdio medijske napise da je njegova vlada zainteresirana za kupnju tog rijetko naseljenog, najvećeg otoka na svijetu.

 'Grenland nije na prodaju'

Grenland je većinom neovisan, no Danska upravlja njegovom vanjskom, obrambenom i monetarnom politikom. I Danska i Grenland su odmah odbacili Trumpov prijedlog.

 - Grenland nije na prodaju. Grenland nije danski, Grenland pripada Grenlandu. Nadam se da to nije mišljeno ozbiljno -  kazala je danska premijerka Mette Frederiksen o ponudi.

Trump u svom stilu: Ovo neću raditi na Grenlandu, obećavam!
Trump u svom stilu: Ovo neću raditi na Grenlandu, obećavam!

Američki predsjednik je potom na Twitteru objavio fotomontažu svog hotela na tom otoku s komentarom: "Obećajem da neću ovo napraviti na Grenlandu", a u srijedu je na Twitteru zahvalio danskoj premijerki jer je svojom iskrenošću uštedila puno vremena SAD-u i Danskoj.

Frederiksen je posjetila Grenland tijekom vikenda te stala uz premijera poluautonomnog teritorija Kima Kielsena na ustrajanju da o tome ne može biti dogovora.

Ideju Bijele kuće o kupnji artičkog otoka Frederiksen je nazvala "apsurdnom". Otvoreno je rekla: "Grenland nije na prodaju".

Premijerka je svejedno naglasila da je SAD bliski danski saveznik.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca