Obavijesti

News

Komentari 51

Danski zastupnik: Na brodove s migrantima bi trebali pucati

Danski zastupnik: Na brodove s migrantima bi trebali pucati
1

Glasnogovornik stranke Soren Sondergaard za Reuters je rekao da zamisao o pucnjavi na izbjeglice ne predstavlja službeno stajalište Danske narodne stranke

VIDEO

Snage sigurnosti trebale bi pucati na gumenjake s migrantima koji nastoje ilegalno u zemlje Europske unije, izjavio je na nacionalnoj televiziji parlamentarni zastupnik i član konzervativne Danske narodne stranke, Kenneth Berth. 

"Jedini učinkovit način je vratiti brodove odakle su došli i poručiti im: 'Ne možete ploviti duž ove državne granice, a ako to napravite na vas će se pucati ili ćete biti prisiljeni vratiti se odakle ste došli", poručio je Berth u programu DK4. 

Kasnije je na svojoj Facebook stranici ublažio izjavu, napisavši da nije mislio kako na ljude treba pucati nego da bi se u znak upozorenja s NATO-ovih brodova trebalo pucati u zrak. 

Glasnogovornik stranke Soren Sondergaard za Reuters je rekao da zamisao o pucnjavi na izbjeglice ne predstavlja službeno stajalište Danske narodne stranke. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na prošlogodišnjim izborima desničarska Danska narodna stranka osvojila je 21 posto glasova, zbog čega je po brojnosti druga najzastupljenija stranka u parlamentu. 

Danska je nakon velikog prošlogodišnjeg priljeva izbjeglica počela primjenjivati vrlo oštru imigrantsku politiku, uključujući kontrole na granici i kontroverzni "zakon o dozvoli oduzimanja nakita" od izbjeglica. 

U kolovozu je vlada predložila usvajanje izvanrednog zakona kojim bi se dopustilo vraćanje tražitelja azila s granica. 

Marine Le Pen pozvala na ukidanje besplatnog školovanja za ilegalne imigrante

Čelnica francuske krajnje desnice Marine Le Pen predložila je u četvrtak da se djeci ilegalnih imigranata uskrati besplatno školovanje u sklopu mjera za ograničavanje javnih usluga.

"Nemam ništa protiv stranaca, ali im poručujem: ako dolazite u našu zemlju ne očekujte da će se za vas brinuti, da će vas liječiti i da će vaša djeca dobiti besplatno obrazovanje. S tim je sada gotovo, igri je kraj", rekla je Le Pen na konferenciji u Parizu.

Čelnici Nacionalne fronte (FN) ankete predviđaju da će osvojiti drugo mjesto na predsjedničkim izborima iduće godine, ali Le Pen se nada novom zamahu nakon pobjede Donalda Trumpa u Sjedinjenim Državama.

Le Pen je naknadno za agenciju afp objasnila da je mislila samo na imigrante koji su u zemlji ilegalno.

Također je rekla da stranci koji žive u Francuskoj, a ne plaćaju porez,  trebaju plaćati porez ako koriste javni obrazovni sustav.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

I dalje nema ni traga Danki (2): Vatrogasci su spremni pretražiti kanalizacijsku mrežu i jezero!
POTRAGA ZA DANKOM (2)

I dalje nema ni traga Danki (2): Vatrogasci su spremni pretražiti kanalizacijsku mrežu i jezero!

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

Samo majka zna što se dogodilo u 89 minuta od nestanka Danke do prijave: 'Ni suzu nije pustila'
VELIKA REKONSTRUKCIJA NESTANKA

Samo majka zna što se dogodilo u 89 minuta od nestanka Danke do prijave: 'Ni suzu nije pustila'

Majka Danke Ilić (2) tek je nakon sat i pol prijavila nestanak kćeri. Prije toga brisala je poruke i pozive. Opet je bila na saslušanju u policiji
VIDEO Policija objavila snimku privođenja muškaraca: Tvrdili su da znaju gdje je Danka (2)
TRAŽILI NOVAC

VIDEO Policija objavila snimku privođenja muškaraca: Tvrdili su da znaju gdje je Danka (2)

BiH - Policija je u četvrtak uhitila troje ljudi iz BiH koji su na TikToku tvrdili da znaju gdje je djevojčica Danka (2), koja je ovog tjedna nestala kod Bora u Srbiji. Uhićeni su na području Hadžića. Naime, trojica muškaraca su tražili 50.000 KM za informacije o nestaloj Danki. Uhićenje je zatražio beogradski Interpol, a odjel za Cyber kriminal locirao je muškarce s pomoću njihove IP adrese. U kuću u kojoj su se nalazili upala je specijalna policija.