Obavijesti

News

Komentari 22

Dao bratu jetru i umro, a sad i bratovo tijelo odbacuje organ

Dao bratu jetru i umro, a sad i bratovo tijelo odbacuje organ
8

Chada Arnolda (38) izjeda krivnja što mu je troje nećaka ostalo bez oca kako bi on mogao nastaviti živjeti. Chad kaže da će ostatak života posvetiti bratu Ryanu (34)

VIDEO

Ryan Arnold (34) iz američkog Colorada preminuo je četiri dana nakon što je svome bolesnom bratu donirao jetru i spasio mu život. Unatoč riziku, Ryan je odlučio pomoći bratu Chadu (38) koji je bolovao od skleroznog kolangitisa, neizlječive bolesti jetre. Nakon svega, izgleda da je operacija možda bila uzaludna jer Chad možda neće moći zadržati njegovu jetru. Organ mu otkazuje te su ga opet stavili na listu čekanja.

Chad kod prve transplantacije nije imao vremena čekati na donora jer je u SAD-u 16.000 oboljelih, a samo 4.500 donora godišnje. Ryan i Chad zagrlili su se prije operacije.

- Dugujem ti život - rekao je Chad bratu, a ovaj mu je odgovorio: Ma, sitnica.

Ryana su odvezli u jednu operacijsku dvoranu gdje su mu izvadili dvije trećine jetre i presadili ju Chadu, kojem su u međuvremenu u drugoj sali odstranili bolesni organ. Obojici se jetra trebala regenerirati u roku nekoliko tjedana i narasti do normalne veličine. Međutim, Ryanu, ocu trojice dječaka od jedne, tri i šest godina, srce je stalo dva dana nakon operacije. Održavali su ga na životu aparatima, no preminuo je 2. kolovoza. Chad je na bratovoj posmrtnoj postelji obećao da će živjeti za obojicu, velikodušno i pozitivno, usredotočen na vjeru, obitelj i prijateljstvo, kao Ryan. Nije mu mogao otići na pogreb jer je morao ležati u bolnici.

- Teži su dani kad se počnem bolje osjećati. Iz nekog razloga volim da me boli. Kažem da ne osjećam krivnju, no tu je ipak mala primjesa krivnje - rekao je Chad, otac dva dječačića. 

U obdukcijskim nalazima piše da je Ryan umro prirodnom smrću zbog nedostatka kisika u mozgu zbog zastoja srca. Komplikacije za vrijeme operacije mogle su dovesti do zastoja srca, no napominju u nalazu da je Ryan imao malo prošireno srce. 

- Na koncu, moram živjeti, moram živjeti. Ryan bi mi rekao da to učinim - napisao je na svom blogu Chad.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa