Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dao jetru: Tata spasio jednu blizanku, drugoj traže donora

None Foto: Liver Transplants for our Vietnamese Twin Girls/Facebook 3

Kanađanin Michael Wagner otac blizanki koje su on i supruga posvojili u Vijetnamu morao je birati kojoj će curici donirati jetru jer se jetra može donirati samo jednom

Kanađanin Michael Wagner, otac blizanki koji je morao birati kojoj će curici donirati jetru, dobro se oporavlja nakon operacije kao i njegova kći Phuoc (3).

Podsjetimo, Michael i njegova supruga Johanne su posvojili blizanke Binh i Phuoc iz vijetnamskog sirotišta. Curice su bile u lošem fizičkom stanju te ih nisu imali srca ostaviti. Poveli su ih u Kanadu u svoju obitelj. Binh i Phuoc imale su tada godinu i pol dana. No samo godinu i pol kasnije par je saznao da curice boluju od genetskog poremećaja, Alagille sindroma, koji zahvaća jetru, srce, bubrege i ostale organe. 

Michael je kompatibilan donor, no jetru je mogao donirati samo jednoj curici jer se jetra može donirati samo jednom. Par je donio tešku odluku i izabrali su Phuoc, na preporuku liječnika, jer je njezino stanje bilo znatno teže nego sestrino. 

Svi žele biti donori za Binh: Javilo se čak 400 ljudi 

Za Binh i dalje traže donora. Bolnici u Torntu u kojoj se curice liječe javilo se dosad 400 ljudi koji žele biti donori. Liječnici se nadaju da će narednih dana naći kompatibilnog donora i operirati i drugu blizanku, piše Daily Mail. 

Michael i Phuoc su operirani 10. veljače. Pet dana nakon operacije obitelj je objavila na Facebooku fotografije susreta 'otac i kći prvi put nakon operacije'. 

<div> <iframe width="504" height="321" src="https://www.youtube.com/embed/vOXzxGJfYwo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> </div>
Komentari (46)
  • mislim da tezu odluku u zivotu nikad nije morao donit. nek im je sa sricon.

    18. 2. 2015,   14:27
  • respect ............

    18. 2. 2015,   14:28
  • Sofijin izbor film sa Marilin Streep.... :(

    18. 2. 2015,   14:49