Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Dao mi je pušku da likvidiram nekog, uzeo sam je i zapucao'

None Foto: Pixsell/Facebook 3

Kobnog dana Prnjak i Berisha konzumirali su kokain i vozili se Prnjakovim BMW-om kojeg je Berisha kasnije zapalio kako bi prikrio tragove. Pušku kojom ga je ubio Berishi je pružio Prnjak

Liridon Berisha (27) priznao je ŽDO-u u Splitu da je ubio bivšeg profesionalnog vojnika Antu Prnjaka (34), neslužbeno saznaje Slobodna Dalmacija. On je navodno priznao ubojstvo na mah, za što je propisana maksimalna kazna od 10 godina, a tužiteljstvo ga tereti za za teško ubojstvo počinjeno na podmukao ili okrutan način za što je kazna od 10 do 40 godina zatvora. 

DERAO SE I PRIJETIO NA PLAŽI Ubojica se sam odao: 'Ubit ću te kao što sam ubio i Prnjaka!'

Berisha je kazao da ga je Prnjak više od dvije godine maltretirao zbog novčanog duga. Sve je počelo kad mu je dao drogu u vrijednosti od 2000 eura, a lihvarskim kamatama dug je ubrzo porastao na 50.000 što Berisha nije mogao plaćati tempom koji je Prnjak htio, piše Slobodna Dalmacija. 

UŽASNI DETALJI LIKVIDACIJE Prije no što su ga ubili, slomili su mu ruke, iščupali jezik i oči?

Kobnog dana Prnjak i Berisha konzumirali su kokain i vozili se Prnjakovim BMW-om kojeg je Berisha kasnije zapalio kako bi prikrio tragove, rekao je 27-godišnjak, piše spomenuti medij. Kad su oko 22.30 došli do TTTS-a, Prnjak je iz auta izvadio automatsku pušku i od Berishe zatražio da ubije nekoga u zamjenu za oprost duga. Berisha je pristao, uzeo pušku i u Prnjaka ispalio 18 metaka. 

RASTROJEN I JEDVA ODGOVARA? Ubojici odredili zatvor: Sucu je rekao da ga je Prnjak iznuđivao

Podsjetimo, policija je do Berishe došla jer se sam odao tijekom svađe na plaži. Dan poslije ubojstva bio je na plaži s djevojkom s kojom se posvađao, a kad je situacija eskalirala i ostali ljudi na plaži pomislili su da je ona fizički ugrožena, umiješali su se na što je Berisha jednom od njih dobacio "Ubit ću te kao što sam ubio Prnjaka! Zapalit ću ti auto kao što sam i njemu zapalio!". Uhićen je dan kasnije na štandu na omiškoj tržnici gdje je došao majci i sestri, koje preko registriranog obrta ondje prodaju voće i povrće. Ondje je stigao nakon što je policija ušla u trag njegovu pozivu majci u kojem joj govori da mu na štand donese veću svotu novca. Pri uhićenju kod njega nisu pronašli nikakvo oružje.

Komentari (50)
  • A šta je sa lomljenjem prstiju koljena vađenjem očiju ti je isto slučajno bilo hahaha

    12. 9. 2018,   23:04
  • Nije ih za žaliti . Ovaj je bio u stanju vaditi oči,jezik i zaslužuje 40 godina.

    12. 9. 2018,   22:52
  • Ovaj nema naše državljanstvo i nema ga zašto dobiti,dakle ćuza pa izgon.

    12. 9. 2018,   23:16