Obavijesti

News

Komentari 342

Darinko Kosor: Mijo Crnoja se ponio kao pravi hrvatski vojnik

Darinko Kosor: Mijo Crnoja se ponio kao pravi hrvatski vojnik
1

Da su imali sve ove informacije na vrijeme, Crnoja ne bi bio izabran za ministra, rekao je Miroslav Šimić iz Mosta na što mu je Grbin (SDP) rekao da su ih imali

VIDEO

Ostavka ministra branitelja Mije Crnoje bila je tema Otvorenog na HRT-u.

- Most se slaže s Crnojinom odlukom, jer iako nije postojala kaznena, postojala je određena politička i moralna odgovornost - rekao je Miroslav Šimić iz Mosta

Darinko Kosor (HSLS) misli da je ostavka častan čin te da se Crnoja ponio kao pravi hrvatski vojnik

- Kad se stvori javna percepcija da je netko kriv, onda je teško tu priču vratiti nazad. Ovo je osjetljivo vrijeme za hrvatsku Vladu koja se tek formirala. Da se ovo nije sada ovako riješilo, mi bismo se iduća dva mjeseca bavili slučajem Crnoja, a ne reformama koje smo najavljivali. Crnoja je napravio  častan čin, ponio se kao pravi hrvatski vojnik, kao i 90-ih godina kada je bio dobrovoljac u Domovinskom ratu. Drago mi je da je to napravio, jer sam i ja bio dobrovoljac i znam kako je bilo teško tada. Znam da mu sada nije lako, ali napravio je veliku uslugu  i premijeru Oreškoviću, i Vladi, i svima nama da od sutra možemo raspravljati o onome što muči hrvatske građane - rekao je Kosor.

Kosoru je drago što su pozvali najuglednije odvjetnike i pravnike pri donošenju odluke. 

Goran Beus Richembergh (HNS) nazvao je sramotnim to da privatni odvjetnici savjetuju predsjednika Vlade. 

Grbin: Koliko su platili te privatne odvjetnike?

- Toliko o stručnosti ljudi koji opslužuju premijera. Bilo bi zanimljivo da Karamarko i Vlada predoče troškove koliko su im platili, pod kojim uvjetima te kako su pribavili uslugu - dodao je Peđa Grbin (SDP).

Grbin tvrdi da SDP nije niti u jednom trenutku govori o kaznenoj odgovornosti, već samo ukazao javnosti na neke opasne teze za obnašanje takve dužnosti, a Crnoja je nije bio dostojan, smatra Grbin.

SDP Mostu: Informacije o Crnoji imali ste na vrijeme

- Da su imali sve ove informacije na vrijeme, Crnoja ne bi bio izabran za ministra - rekao je Šimić. Grbin mu je odgovorio da je osoba koja je dostavila podatke medijima, također ih je prethodno poslala i Mostu. 

- Odluke su donesene na temelju svih dokumenata, a ne na temelju informacija jedne nepoznate osobe - odgovorio je Šimić. Darinko Kosor potvrdio je da ni drugi partneri nisu imali tu informaciju o Crnoji prije nego što je objavljena u medijima.

'Koliko će Vlada tek dugo odlučivati o težim pitanjima?'

- Odluku o Crnojinoj ostavci donijela je javnost - smatra Goran Beus Richembergh. Zapitao se što kad budu teža pitanja i koliko će tek onda Vladi trebati vremena za donijeti odluku, poput gospodarenja autocestama, te dodao da će to biti science fiction za predsjednika i dva potpredsjednika Vlade. 

Šimić se nada da će biti dugački sastanci u kojima će se koristiti činjenicama, pa makar to trajalo i dva mjeseca.

- U idućih nekoliko dana bit će uspostavljeno Vijeće za suradnju koje će služiti za bolju koordinaciju između partnera te kako bi se bolje provodile reforme. Ono će povećati kvalitetu suradnje - objasnio je Šimić.

'Branitelji se brane od nečega od čega se ne bi trebali braniti'

Darinko Kosor je spomenuo podršku koju su branitelji iskazali Vladi u vezi Crnoje, a Šimić je dodao da se na branitelje radi pritisak te su oni u poziciji da se brane od nečega od čega se ne bi trebali braniti. 

Beusu je to problematično. 

- Ako se vi cijelo vrijeme morate konzultirati s jednom skupinom zainteresiranih građana u Savskoj na taj način da bez njih ne možete donositi odluke, da vam svaki politički kandidat određene opcije mora otići na poklonjenje njima, onda je to jedna paralelna struktura - rekao je Beus. 

Kosor je rekao da su se branitelji u ovom slučaju javno očitovali u vezi izjava da će raditi probleme.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 342
VIDEO

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom
Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'
'STABILNO JE'

Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'

Ono što je zanimljivo je da se otrovnica kreće u radijusu od pedesetak metara i da nikada nije sama. Pravilo kako je uglavnom njeno stanište u kamenjaru više ne vrijedi jer se može pronaći i u gustoj šumi gdje je hladovina