Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Cura je bila krvava, ali nisam vidjela da ju je Darko mlatio'

None Foto: Facebook 5

SVJEDOCI NISU DOŠLI Zadar: Optužnica Darka Kovačevića zvanog Daruvarac tereti za kazneno djelo prijetnje i nanošenja teške tjelesne ozljede. U četvrtak je svjedočila vlasnica kafića

Odvjetnik Darka Kovačevića zvanog Daruvarac (31) je na ročištu u četvrtak u Zadru zatražio kombinirano vještačenje psihologa i psihijatra. 

Andrej Korljan na sud je donio znanstvene radove o anabolicima i steroidima i njihovom djelovanju u kombinaciji s alkoholom. 

Državni odvjetnik Igor Vulić nije se s tim složio. 

- Budući nije napravljen alkotest, znamo da je optuženi mogao lagati o tome koliko je popio, kao i o tome koje je tablete popio. Svako daljnje filozofiranje o svjedočenju vještaka je pravljenje cirkusa od suda.

MANIJAK VAN KONTROLE Popio vino, 10 viski-cola, uzeo hormone i počeo tući djevojku?

Svjedočila je vlasnica (26) kafića Chill Out na Meladi u kojem je Daruvarac tukao djevojku. 

Ušla je u kafić par minuta prije, pa sjela na terasu.

- Vidjela sam da je cura krvava i izašle smo s njom van. Nisam vidjela što se dogodilo jer je bila gužva. Nije dala da zovem Hitnu jer se bojala majke, pa je Hitnu nazvala susjeda. Kasnije nam je predstojnik stanara kazao da je netko od susjeda zvao i policiju.

 
Državni odvjetnik je svjedokinji kazao kako je djevojka nakon premlaćivanja kazala da je njena prijateljica htjela nazvati policiju, ali kako joj vlasnica i njezin suprug, koji nije došao svjedočiti, to nisu dozvolili. 

Svjedokinja je rekla i da Daruvarca nije vidjela i da ne zna što se u kafiću događalo.

BOJI SE SUCA Brutalnom nasilniku nije uspio plan: Ipak će mu suditi u Zadru

Pretučena djevojka odradila je u kafiću u kojem je pretučena dvije smjene, a trebala je odraditi tamo ljetnu sezonu.

- Bili smo skupa Darko i ja na fešti taj dan, dosta se popilo, vidjela sam ga kako pije viski i vino, sjedio je pokraj mene - rekla je vlasnica kafića.

Kazala je da ne zna za to da je djevojka pretučena u WC-u kafića.

Jedan svjedok, odnosno suprug vlasnice kafića se opravdao i javio da je bolestan, a jedna svjedokinja da joj nema tko čuvati djecu i da nema novca za put, a jedan svjedok nije došao.

U kafiću su tri kamere. Vlasnica kaže da snimke nije pogledala, ali da ne zna objasniti zašto nije. Policijski tehničar je došao i izuzeo snimku.

- Zanimalo me što je na snimci, ali nisam je pogledala. Evo, ne mogu objasniti zašto, ali nisam je vidjela -  kazala je.
U nastavku je svjedočila kako je djevojka bila zaljubljena u Daruvarca i kako joj se on žalio da ga djevojka uhodi i ne da mu mira.

Spominjala je još neke snimke razgovora koji idu na štetu djevojke.

- Da, ispričaj im malo više o tome - rekao je Kovačević s optuženičke klupe.

- Malo je vjerojatno kako svjedokinja, iako ju je to zanimalo, nije pogledala videosnimku i nema ništa za reći o okrivljeniku, ali se zato u detalje sjeća razgovora i prepiski - rekao je državni odvjetnik. 

U petak se nastavlja ispitivanje svjedoka, a među njima bi trebale biti i djevojka te njena majka. Sudac Tomislav Šimić vlasnici kafića kazao je da poruči suprugu da mora doći svjedočiti.

 

Komentari (132)
  • Stvarno se zapitaš u kakvom društvu živimo kad se svjdeoci boje jednog sitnog krimosa kao da moraju svjedočiti protiv Al Caponea. A nije im za zamjeriti, tko želi riskirati kad je ovaj vani za par mjeseci.

    15. 11. 2018,   11:21
  • Da nije kamera bilo u kaficu ispalo bi da se zenska sama izubijala i optuzila njega..komedija teska

    15. 11. 2018,   11:23
  • Sad će ispasti da je neubrojiv zbog mixanja steroida i dobre kapljice..Uz svjedočenje ove lažljivice koja nije ništa vidjela i čula , ne bi se iznenadila da ga oslobode da i dalje šeće i tambura ljude poput boksačke vreće.

    15. 11. 2018,   11:29