Obavijesti

News

Komentari 192

Daruvarcu su smanjili kaznu: Dobio je četiri godine zatvora!

Daruvarcu su smanjili kaznu: Dobio je četiri godine zatvora!
3

Darko Kovačević (31) je, kako smo ranije izvještavali, 13. lipnja 2018. godine pretukao 18-godišnjakinju. Tukao ju je u jednom zadarskom kafiću i rukama i nogama dok je ona bespomoćno ležala na podu

VIDEO

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu donijelo je pravomoćnu presudu kojom se Darko Kovačević zvani Daruvarac osuđuje na četiri godine zatvora, dakle, presuda mu je smanjena za jednu godinu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:10

Kovačević je, podsjetimo, na Općinskom sudu u Zadru početkom godine nepravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od pet godina zbog premlaćivanja 18-godišnje Zadranke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Drugostupanjski sud izabran je nasumično, elektronskim putem, a tročlano vijeće činili su suci Damir Romac, Marija Šćepanović i Neven Cambj.

Daruvarčev odvjetnik Boris Radman na splitskom Županijskom sudu prošli tjedan predao je i obrazložio žalbu na više od 100 stranica. Presudu nije htio komentirati jer ju još nije dobio napismeno. 

Daruvarac ponovno na policiji! Prijatelj se tukao, on gledao?
Daruvarac ponovno na policiji! Prijatelj se tukao, on gledao?

Njegov klijent se, kako neslužbeno doznajemo žalio na visinu presude te da mu je povrijeđeno pravo na pošteno suđenje zbog medijske hajke.

'Presuda je pravomoćna i izvršna' 

- Sud je preinačio presudu i stranke su je zaprimile, što znači da je ona postala pravomoćna i izvršna. Što se tiče javljanja na izvršenje kazne, u pravilu ide poziv od strane suca izvršenja. Njega sudac uručuje osobno na ruke. U tom pozivu stoji kad se treba javiti u zatvor odnosno Kaznionicu. Obično se zatvorenike prvo šalje na mjesec dana u Remetinec na dijagnostiku, a potom u Kaznionici u kojoj će izdržavati kaznu - objasnio je odvjetnik Branko Šerić. 

- Nakon što primi poziv, u roku od tri dana, ukoliko za to ima opravdane razloge, ima pravo tražiti odgodu. Ako to pravo ne iskoristi ili nema osnove ga tražiti, dobiva termin kad se treba javiti - rekao je Šerić.

Odvjetnik obitelji Milan Petričić također nije htio komentirati. 

- Presudu ću vjerojatno komentirati sutra kad je vidim, sada bi bilo neozbiljno komentirati - rekao je. 

Daruvarac: 'Silno mi je žao' 

Daruvarac se u prosincu požalio da su mu "ukinuta temeljna ljudska prava". 

- Ja ne bježim od onoga što sam napravio i odgovarat ću za to. Ali stvari su se otele kontroli, cijela država je protiv mene. I ja sam taj koji ne izlazi iz kuće. Tužit ću sve novine koje su prenosile neistine koje govori njezina majka, a pravdu ću potražiti u Strasbourgu jer mi u Hrvatskoj nije zajamčeno pravično suđenje, ukinuta su mi temeljna ljudska prava. Ne bih pričao o djelu, jer je suđenje u tijeku i ne želim blatiti tu obitelj. Protiv te obitelji nemam ništa. Silno mi je žao što se to dogodilo. Bio sam pod utjecajem alkohola i steroida, ali ne bježim od dogovornosti. Žao mi je zbog svega što sam napravio i htio bih se ispričati obitelji i poručiti im da, što se mene tiče ne moraju se bojati i mogu slobodno hodati gradom jer nisam psihopat ni monstrum kakvim me se prikazuje. Prijetnje ne dolaze od strane mene i nemam veze s tim, niti prijetim obitelji niti pokušavam utjecati na svjedoke, za razliku od majke koja radi pritisak na ključne svjedoke za što imam dokaze i predočit ću ih na sudu - rekao je tada. 

Majka: Nemam komentara 

Kontaktirali smo i majku pretučene djevojke, no ona nam je samo kratko rekla da ne želi ništa komentirati. 

Podsjetimo, Općinski sud u Zadru nepravomoćnu presudu donio je 10. siječnja, a jedinstvena zatvorska kazna od pet godina donesena je na temelju spajanja dvije kazne: četiri i pol godina za napad i deset mjeseci za prijetnju. Daruvarac je 10. veljače pušten iz pritvora, mjesec dana od nepravomoćne presude.

Darko Kovačević je, kako smo ranije izvještavali, 13. lipnja 2018. godine pretukao 18- godišnjakinju. Tukao ju je u jednom zadarskom kafiću i rukama i nogama dok je ona bespomoćno ležala na podu. Njezinom glavom je navodno razbio i umivaonik.

Snimka je izašla u javnost, a osim samog premlaćivanja, sve je zgrozila i činjenica da djevojci nitko nije priskočio u pomoć. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 192
VIDEO

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji