Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Darovala joj život: Majka dala kćeri bubreg i umrla

None Foto: news.au

Suzanne je morala na transplantaciju bubrega jer bi inače umrla. Dugo ga je čekala. Njezina majka odlučila joj je darovati svoj. Umrla je drugi dan

Predana majka Penny Halbish (62) iz Australije nije mogla gledati kako joj kći Suzanne (29) umire čekajući na transplantaciju bubrega. Odlučila joj je darovati život, odnosno svoj bubreg. Organi su se podudarali pa su liječnici Suzanne presadili majčin bubreg. Dan nakon presađivanja Penny je umrla. Suzanne se odlično oporavlja nakon operacije, no unatoč tome što je dobila šansu za život, nije sretna jer je izgubila svoju majku. U oproštajnom pismu majci Suzanne je napisala:
- Mama, dala si mi toliko ljubavi i pažnje. Nisi bila sebična. Pružila si mi najbolji dar. Nedostajat ćeš mi zauvijek. Ponosna sam što sam tvoja kći - napisala je Suzanne. Sin Phil kaže kako je njegova majka sebe nesebično davala društvu i obitelji.
- Živjela je za obitelj. Bila je darežljiva i brižna. Svi su je voljeli - rekao je Phil. Smrtnost pri transplantaciji vrlo je niska pa je australska javnost zgrožena ovim slučajem. 

Komentari (6)
  • Koja majka,dirljivo i ljudski,pokloniti zivot u zamenu za svoj.Heroj-pocivaj u miru

    23. 6. 2009,   09:11
  • Napokon jedna PRAVA majka za razliku od onih o kojima čitamo u zadnje vrijeme...

    23. 6. 2009,   09:22
  • mene je ovo rasplakalo..stvarno svaka cast..pocuvaj u miru

    23. 6. 2009,   09:58