Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Daruvarac izlazi iz zatvora: Presudu će čekati na slobodi

None Foto: Dino Stanin/PIXSELL 2

Na upit kada se može očekivati pravomoćna presuda, glasnogovornik Klarendić je kazao kako je to teško reći jer se Kovačević žalio na presudu

Darko Kovačević Daruvarac (31), koji je na Općinskom sudu u Zadru 10. siječnja nepravomoćno osuđen za prijetnje i brutalno premlaćivanje 18-godišnje Zadranke L. G., u nedjelju, 10. veljače bit će pušten na slobodu do pravomoćnosti presude, potvrdio je glasnogovornik zadarskog Općinskog suda Denis Klarendić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Budući da je Kovačević nepravomoćno osuđen na pet godina zatvora, do pravomoćnosti presude u pritvoru može ostati najviše mjesec dana, odnosno šestinu istražnoga zatvora. Pravomoćnost presude čekat će na slobodi, a sigurnosna mjera, prema kojoj se mora javljati policiji triput tjedno i dalje će ostati na snazi jer je određeno da traje do pravomoćnosti presude, pojasnio je Klarendić.

Zadar: Daruvarac za brutalno premlaćivanje djevojke dobio pet godina zatvora DARUVARAC IZLAZI NA SLOBODU Očaj majke pretučene djevojke: 'Psihički smo izludili od sinoć!'

Na upit kada se može očekivati pravomoćna presuda, glasnogovornik Klarendić Hini je kazao da je to teško reći jer se Kovačević žalio na presudu. Kada žalba bude zaprimljena na Općinskom sudu, o njoj se u roku od osam dana mora očitovati Općinsko državno odvjetništvo, a ako odgovori negativno, o žalbi će odlučivati Županijski sud.

Kovačevićev odvjetnik Boris Radman odmah nakon izricanja nepravomoćne presude podnio je žalbu na rješenje o produljenju istražnoga zatvora, što je Županijski sud u Zadru usvojio te preinačio rješenje ograničivši, sukladno zakonu, trajanje istražnoga zatvora na maksimalnih mjesec dana.

POGLEDAJTE VIDEO:

Darko Kovačević Daruvarac, koji je 13. lipnja 2018. pretukao L. G. u jednom zadarskom kafiću, bio je optužen za prijetnju i nanošenje teških ozljeda 18-godišnjoj djevojci, ali je pušten na slobodu 14. prosinca nakon što se njegov branitelj nje pojavio na ročištu na Općinskom sudu pa nije bilo uvjeta za održavanje rasprave, a istekao je maksimalni rok od šest mjeseci zadržavanja u pritvoru.

ŠOKIRANI ODLUKOM SUDA Daruvarac izlazi na slobodu? Majka žrtve strepi: To je cirkus

Uz ispriku žrtvama nasilja, sutkinja je tada odgodila početak suđenja za 9. siječnja zbog izostanka njegova odvjetnika i roka u kojemu mu se novi branitelj, dodijeljen po službenoj dužnosti, mora pripremiti za slučaj.

Državni odvjetnik Igor Vulić zatražio je mjere opreza, privremeno oduzimanje osobne iskaznice i putovnice te zabranu prilaska žrtvama i napuštanja prebivališta.

O svemu se tada priopćenjem oglasio i Općinski sud u Zadru koji, uz kronologiju događaja od Kovačevićeva uhićenja, naveo da je izvanraspravno vijeće donijelo odluku o mjerama opreza.

Zbog Kovačevićeva puštanja na slobodu prosvjede je u nekoliko gradova u Hrvatskoj organizirala Facebook grupa "Protiv pravosuđa koje štiti kriminalce", a ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković hitno je doputovao u Zadar, razgovarao s predsjednicima zadarskih sudova i Državnog odvjetništva te izjavio da se na taj predmet nije moglo utjecati, ali da će im to iskustvo poslužiti da zakonskim izmjenama unaprijede pravni okvir kako se u budućnosti to ne bi događalo.

Majka pretučene: Razočarana sam

Jako sam loše, razočarana sam i utučena. Psihički smo izludili od sinoć. Od novinara sam saznala da Daruvarac izlazi iz pritvora, nisu mi javili ni sa suda ni iz policije. Pukli smo više! Ovo je užas, pa nek' iziđe onda van i nek tuče drugu djecu. On će to ponoviti jer vuk dlaku mijenja, ne mijenja ćud. Nemam komentara, rekla nam je majka pretučene djevojke. 

Komentari (113)
  • Što je tu čudno i sporno? Takav je zakon. Narode moj zapitajte se koga birate i tko vam donosi takve zakone.

    6. 2. 2019,   13:58
  • Sprdačina od države!

    6. 2. 2019,   13:57
  • Jel smije ubosnu putovat???

    6. 2. 2019,   14:38