Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Daruvarcu odbili žalbu, ali i na to se može žaliti u roku 3 dana

None Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Darko Kovačević Daruvarac zatražio je odgodu javljanja u zatvor zbog obiteljskih problema. Sutkinja mu je odbila žalbu kao neosnovanu. U roku od tri dana Daruvarac se i na to može žaliti

Darku Kovačeviću Daruvarcu odbijena je žalba za odgodu javljanja u zatvor.

Tako je odlučila sutkinja izvršenja Dijana Grancarić. Daruvarac je odgodu tražio zbog obiteljskih problema, a sutkinja Grancarić ju je odbila kao neosnovanu nakon sto je zaprimila izvješće Centra za socijalnu skrb koji je provjerio stanje na terenu.

Kovačević se na ovu odluku može zaliti u roku od tri dana.

To bi značilo da se po pravomoćnosti tog rješenja mora javiti u zatvor. 

Darku Kovačeviću Daruvarcu (32), pravomoćno osuđenom na četiri godine zatvora zbog premlaćivanja 18-godišnje Zadranke, 2. srpnja je na zadarskom Županijskom sudu uručeno rješenje o upućivanju na odsluženje kazne koju mu je odredio Županijski sud u Splitu. Daruvarca su proglasili krivim 10. siječnja na Općinskom sudu u Zadru. Iako je tužiteljstvo tražilo da se Kovačeviću odredi kazna od 5,5 godina zatvora, sutkinja Mitra Meštrović izrekla je nepravomoćnu presudu  na pet godina bezuvjetnog zatvora. Kovačević je osuđen na četiri godine i šest mjeseci za tešku tjelesnu ozljedu, a deset mjeseci dobio je zbog prijetnje.

Početkom lipnja Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu smanjilo je Kovačeviću kaznu s pet na četiri godine zatvora. Jednako kao i u prvom stupnju, okolnosti djela su poznate, krivnja je priznata, ali su odbijene sve žalbe, prigovori, primjedbe. Kao olakotna okolnost uzeto je priznanje krivnje i tvrdnja da će oštećenica biti obeštećena.

Komentari (25)
  • Stvarno ne razumijem priču s njim, koliko zla taj napravi i mi tu još pričamo o njemu umjesto da služi kaznu od 30 godina zatvora.

    23. 7. 2019,   12:57
  • dajte strpajte ga više u ćorku i da riješimo više to stanje sa tim sileđijom.

    23. 7. 2019,   13:02
  • Koje pi**arije oko ovog lika ..oćete i film o njemu snimiti !? Bljuvvv

    23. 7. 2019,   13:05