Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Daruvarska policija u dva dana otkrila dvije farme marihuane

None Foto: Damir Spehar/PIXSELL 6

U petak i ponedjeljak imali su „berbu“ u kojoj je posjećeno čak 28 kilograma marihuane, čije su pojedine stabljike dosezale visini od čak 3,5 metra

Daruvarski su policajci u samo dva dana otkrili dva polja na kojima se nelegalno uzgajala marihuana, priopćeno je u srijedu na konferenciji za novinare u Policijskoj postaji u Daruvaru. U petak i ponedjeljak imali su „berbu“ u kojoj je posjećeno čak 28 kilograma marihuane, čije su pojedine stabljike dosezale visini od čak 3,5 metra. 

Protiv uzgajivača starih 35 i 37 godina, a koji nisu međusobno povezani policija je podnijela kaznene prijave, a oduzeta droga bit će proslijeđena u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ u Zagrebu.

- To je rezultat kontinuiranog rada, jer smo „snimili“ da je u zadnje vrijeme više droge u opticaju i tako smo došli do dvojice koji su uzgajali marihuanu koju smo vam danas pokazali – rekao je, Dalibor Čajsa, načelnik, Policijske postaje Čazma. Dobrim rezultatima na prigodnoj presici pohvalio se i njegov kolega, Mirko Cindrić, iz Čazme, gdje su također ušli u trag ne samo konzumentima nego i onima koji ih snabdijevaju. O radu na kaznenim djelima  „Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama“ na području Pu bjelovarsko – bilogorske govorio je Abel Car, načelnik odjela krim. krim policije koje je kazao kako je područje Bjelovarsko  bilogorske županije po broju konzumenata i ovisnika pri dnu u Hrvatskoj.

- No zabrinjava nas što se dobna granica maloljetnih konzumenata opasno spušta. Do prije godinu dana droge su počeli konzumirati sa 16, a sada smo uočili da to rade djeca s navršenih 14 godina. Kako bi se suzbila ta pošast moraju se angažirati svi u društvu, a prvenstveno roditelji – naglasio je Car. 

Komentari (9)
  • Nisam za, ali Kanada je jučer legalizirala marihuanu, a mi nismo još niti indudtrijsku konoplju. Zašto moramo uvijek biti fenjeraši? Recimo odmah da ili ne, a nemojmo čekati da svi drugi to odrade, pa da onda i mi.!.

    18. 10. 2018,   11:43
  • Motaju ljudi od necega ziviti.

    18. 10. 2018,   15:13
  • A ne smeta vas sto djeca piju sa 10 godina....jos velicate alkohol primitivci

    18. 10. 2018,   10:56