Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Davio ju, gurao joj prste u usta: Htio ubiti službenicu u zatvoru

None Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Zatvorenik (33) radio je kao radnik u skladištu jedne kaznionice na području sisačko-moslavačke županije. Prišao je službenici s leđa i počeo ju je daviti. Jedva se uspjela spasiti...

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu za pokušaj teškog ubojstva protiv muškarca (33) jer je prošle godine napao zatvorsku službenicu.

Dok je izdržavao kaznu zatvora u jednoj kaznionici na području sisačko-moslavačke županije, radio je u skladištu grafičke radionice.  Neslužbeno doznajemo da je riječ o zatvoru u Glini.

Dobio je posao skladišnog radnika i u jednom trenutku ostao je sam sa službenicom koja je organizirala i nadzirala rad zatvorenika.

Duško Marušić/Pixsell ZALETIO SE I POBJEGAO Obračun u Puli: Policajac (30) htio pregaziti šefa zatvora

Počela je vrištati upomoć

U trenutku nepažnje došuljao joj se s leđa te ju je lijevom rukom primio za vrat. Snažno ju je počeo stezati u 'kravati'. Ona se cijelo vrijeme otimala i pokušavala oduprijeti žestokom napadu. Počela je vrištati u pomoć kako bi joj kolege ili bilo tko drugi došli pomoći. U panici, ali i kako bi ju zadavio, zatvorenik joj je ugurao prste desne ruke u usta.

Vjerojatno je mislio kako će je to ušutkati, no prevario se. Ona ga je snažno ugrizla te ju je instinktivno pustio. Tad se uspjela osloboditi i pobjeći na sigurno.

Ako ga osude, napadaču prijeti najmanje pet godina novog zatvora.

Komentari (34)
  • Super su mi oni što se zalažu za prava zatvorenika. Ljudi moji. Kad biste samo znali kakve mi sve monstrume hranimo u zatvorima i kaznionicama!!!!!!

    5. 5. 2018,   12:10
  • Ako ga osude!? Boze dragi. Ma pustite ga možda drugi put uspije

    5. 5. 2018,   12:00
  • Čist pokušaj ubojstva ovlaštene službene osobe za vrijenje obavljanja službe za minimalno 10 godina zatvora ...

    5. 5. 2018,   12:46