Obavijesti

News

Komentari 47

'Davor Bernardić je neuspjeli eksperiment Zlatka Komadine'

'Davor Bernardić je  neuspjeli eksperiment Zlatka Komadine'
1

Komentirao je odluku Bojana Glavaševića da ode iz SDP-a i pitanje je li dezertirao. "Ne bih upotrijebio tako grubu riječ, ali teško mogu pronaći bolju od toga. Pogriješio je..."

VIDEO

Jedan od protivnika Davora Bernardića u SDP-u, Peđa Grbin za N1 je komentirao sastanak Statutarne komisije SDP-a, na kojem bi se danas poslijepodne trebalo raspravljati o žalbi koju su on i trojica kolega podnijeli na odluku o suspenziji.

Grbin je komentirao ostavku člana statutarne komisije Hrvoja Nekića koji je podnio ostavku jer su na njega vršeni pritisci.

Bernardić: SDP se ne raspada, a na Komisiju nije bilo pritiska
Bernardić: SDP se ne raspada, a na Komisiju nije bilo pritiska

"Ako ništa drugo predsjednik stranke je trebao uzeti telefon i pitati ga za razloge ostavke. Zbog čega on nije uzeo telefon i zbog čega kategorički tvrdi da nije bilo pritisaka, pitajte gospodina Bernardića. SDP ne funkcionira dobro, a posljedica je da nitko od nas koji smo eksponirani u SDP-u ne može obavljati svoj posao onako kako bi ga radio da je stanje u SDP-u dobro. Da je stanje dobro, pričali bi o Uljaniku, poreznoj reformi, kako Republika Hrvatska napada male iznajmljivače, ali mi o tome ne možemo pričati. Imao sam nekoliko tiskovnih konferencija na ove teme, ali samo je jedno pitanje do stanja u SDP-u. To se pitanje prijeđe u svakom razgovoru u svakoj tiskovnoj konferenciji. SDP zbog toga ne može ispunjavati svoju funkciju. Opozicijska stranka mora biti korektiv Vladi, a mi to nismo", rekao je Grbin. 

Kaže da odluka komisije za njega neće promijeniti ništa jer će i dalje biti zastupnik te će i dalje govoriti o problemima. "Smatram da bi bila katastrofa da se sjednica Komisije ne održi. Ovo je za SDP najbitnija odluka koju će donijeti u svom mandatu, ako za tu sjednicu ne možeš skupiti kvorum, onda to govori o razini nefunkcioniranja do koje je Davor Bernardić doveo SDP", kaže Grbin. 

Nema nade, anemična slika SDP-a: Stranka došla do zida
Nema nade, anemična slika SDP-a: Stranka došla do zida

Dodaje da je klub zastupnika zatražio sjednicu kluba još u svibnju da bi se donijela odluka o tome da Davor Bernardić preuzme klub zastupnika.

Komentirao je odluku Bojana Glavaševića da ode iz SDP-a i pitanje je li dezertirao. "Ne bih upotrijebio tako grubu riječ, ali teško mogu pronaći bolju od toga. Pogriješio je, trebao je ostati i pomoći svima nama koji želimo da SDP bude bolja stranka. Razumijem ga, ali mislim da nije donio dobru odluku. U ovom trenutku ne razmišljam slijediti ga", rekao je Grbin. 

Odlazi iz Statutarne komisije zbog pritsaka iz vrha SDP-a
Odlazi iz Statutarne komisije zbog pritsaka iz vrha SDP-a

Smatra da je moguće da SDP postane marginalna stranka te da zato upozorava da je promjena nužnost. "Davor Bernardić bio je eksperiment Zlatka Komadine, taj eksperiment nije uspio i svi u stranci se moramo odlučiti za popravljanje tog eksperimenta, ima vremena i još nije prekasno. Još uvijek ima pijeska u satu, ako budemo čekali izbore, čeka nas sudbina socijalista u Francuskoj", rekao je Grbin.  Kaže da je smatrao da je SDP razumna stranka, ali da je očito pogriješio. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca