Obavijesti

News

Komentari 70

Davor Božinović: Ne znam gdje su Todorići, to nije moj posao

Davor Božinović: Ne znam gdje su Todorići,  to nije moj posao
1

Informaciju o akciji primio je, kaže, u šest ujutro od glavnog ravnatelja policije koji mu je rekao da se istraga obavlja na temelju naloga suca istrage Županijskog suda u Zagrebu

VIDEO

Ne znam gdje su Todorići i to nije posao ministra unutarnjih poslova. Ono što smo mogli čuti to je da će svi biti dostupni pravosudnim tijelima, kazao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović gostujući u Dnevniku Nove TV.

- Kako bismo mi mogli biti u kontaktu s Todorićem ili bilo kim? Policija o tome nema nikakvih saznanja jer cijeli posao, sve djelatnosti vezano uz istragu koordiniralo je Državno odvjetništvo u suradnji s drugim institucijama koje su počele jutros u 6 sati s pretragama - dodao je ministar.

Informaciju o akciji primio je, kaže, u šest ujutro od glavnog ravnatelja policije koji mu je rekao da se istraga obavlja na temelju naloga suca istrage Županijskog suda u Zagrebu. 

- Čuli smo da će se obitelj odazvati institucijama, pravosudnim tijelima pa dalje ne bih spekulirao - kazao je Božinović te je odbacio svaku sumnju da se u ovom slučaju radi o političkom progonu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Što ako zatraži politički azil? Kakav politički progon? To apsolutno odbacujem jer kad se govori o pronevjerama u financijskom poslovanju, greškama u vođenju knjiga, što je tu politika? - kazao je Božinović. 

Kazao je i da bi Hrvatska bila na koljenima da Vlada nije ovom sustavno pristupala te da je žalosno da oporba to ne razumije.

- Vjerujem ministru Zdravku Mariću, a ovo nije politički potres. Vlada je stabilna, država je stabilna, gospodarstvo je 11 tromjesečja u rastu, svi ekonomski pokazatelji su dobri. Sigurnosna situacija je stabilna. Mi težimo većem i višem, ali teze da se nešto izvanredno događa ne stoje - kazao je Božinović.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji