Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Davor Božinović: Ne znam gdje su Todorići, to nije moj posao

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Informaciju o akciji primio je, kaže, u šest ujutro od glavnog ravnatelja policije koji mu je rekao da se istraga obavlja na temelju naloga suca istrage Županijskog suda u Zagrebu

Ne znam gdje su Todorići i to nije posao ministra unutarnjih poslova. Ono što smo mogli čuti to je da će svi biti dostupni pravosudnim tijelima, kazao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović gostujući u Dnevniku Nove TV.

- Kako bismo mi mogli biti u kontaktu s Todorićem ili bilo kim? Policija o tome nema nikakvih saznanja jer cijeli posao, sve djelatnosti vezano uz istragu koordiniralo je Državno odvjetništvo u suradnji s drugim institucijama koje su počele jutros u 6 sati s pretragama - dodao je ministar.

Informaciju o akciji primio je, kaže, u šest ujutro od glavnog ravnatelja policije koji mu je rekao da se istraga obavlja na temelju naloga suca istrage Županijskog suda u Zagrebu. 

- Čuli smo da će se obitelj odazvati institucijama, pravosudnim tijelima pa dalje ne bih spekulirao - kazao je Božinović te je odbacio svaku sumnju da se u ovom slučaju radi o političkom progonu. 

- Što ako zatraži politički azil? Kakav politički progon? To apsolutno odbacujem jer kad se govori o pronevjerama u financijskom poslovanju, greškama u vođenju knjiga, što je tu politika? - kazao je Božinović. 

Kazao je i da bi Hrvatska bila na koljenima da Vlada nije ovom sustavno pristupala te da je žalosno da oporba to ne razumije.

- Vjerujem ministru Zdravku Mariću, a ovo nije politički potres. Vlada je stabilna, država je stabilna, gospodarstvo je 11 tromjesečja u rastu, svi ekonomski pokazatelji su dobri. Sigurnosna situacija je stabilna. Mi težimo većem i višem, ali teze da se nešto izvanredno događa ne stoje - kazao je Božinović.
 

Komentari (70)
  • doživio sinkopu pa nezna ništa

    16. 10. 2017,   21:06
  • Nego čiji je to posao uhljebu uhljebski. Sram te bilo,sramota ko nam vodi policiju.

    16. 10. 2017,   21:36
  • A što je tvoj posao, pričati tim glasom kao da imaš vječnu tremu.

    16. 10. 2017,   21:03