Obavijesti

News

Komentari 8

Davor Cillar: Beskućnik sam, alkoholičar i ničeg se ne sjećam

Davor Cillar je rekao kako ostaje kod iskaza danog u tužiteljstvu a tamo je ustvrdio kako je dobio 500 kuna da osnuje tvrtku i postane njezin direktor...

VIDEO

Beskućnik sam, alkoholičar i ničega se ne sjećam, kazao je Davor Cillar svjedočeći u postupku što se protiv Josipa Klemma vodi na Županijskom sudu u Zagrebu. Cillar je rekao kako ostaje kod iskaza danog u tužiteljstvu a tamo je ustvrdio kako je dobio 500 kuna da osnuje tvrtku i postane njezin direktor. 

Njegova tvrtka je, kao i druge navedene u optužnici, izadavala račune za nepostojeće usluge. 

Podsjećamo, Josipa Klemma, vlasnika zaštitarske tvrtke Klemm security i čelnika braniteljske Udruge specijalne policije terete za izvlačenja gotovo tri milijuna kuna iz svoje tvrtke te utaju 593.000 kuna poreza za što mu, ako se utvrdi da je kriv, prijeti do 10 godina zatvora. 

Klemm je, tvrdi tužiteljstvo, od veljače 2005. do ožujka 2007. kao odgovorna osoba tvrtke Klemm security, "osmislio način na koji će iz tog trgovačkog društva neosnovano obavljati isplate u svoju korist" pa je "nalagao neosnovana plaćanja sa žiro-računa" svoje tvrtke na račune drugih trgovačkih društava koja su mu, prema ranijem dogovoru, izdavala račune za neobavljene usluge.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tužiteljstvo tvrdi da je Radovan Štetić, što je on i priznao kod nagodbe, potom angažirao preostale okrivljenike da postanu direktori više poduzeća nakon čega su mu "izdavajući račune za nepostojeće usluge, pomogli u realizaciji postupanja" dogovorenog s Klemmom.

Štetić je, navodno, nakon toga osobno ili u dogovoru s optuženim direktorima suradničkih tvrtki podizao novac za fiktivne usluge i davao ga Klemmu koji je na taj način, prema tvrdnjama tužiteljstva, zaradio više od 2,8 milijuna kuna.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora