Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Davor Dragičević nakon tri mjeseca pojavio se u Austriji

None Foto: Željko Hladika/24sata

On je na groblju u Bečkom Novom Mjestu dočekao vozilo u kojemu je bio lijes s ostacima njegova sina koji su ekshumirani ranije ovog tjedna s groblja u Banjoj Luci

Davor Dragičević, predvodnik prosvjeda koji su prošle godine uzdrmali vlast u Republici Srpskoj, pojavio se u četvrtak po prvi puta u javnosti nakon što je pobjegao iz Banje Luke 30. prosinca, a to je učinio u Bečkom Novom Mjestu kamo su tijekom dana dopremljeni posmrtni ostaci njegovog sina Davida da bi tamo bili pokopani u petak.

On je na groblju u Bečkom Novom Mjestu dočekao vozilo u kojemu je bio lijes s ostacima njegova sina koji su ekshumirani ranije ovog tjedna s groblja u Banjoj Luci i u prijepodnevnim satima ispraćeni uz okupljanje oko dvije stotine prijatelja obitelji te članova prosvjedne skupine "Pravda za Davida" koji već godinu dana traže da se rasvijetle okolnosti smrti tog mladića.

TUGA U BANJA LUCI Jecaji na ulicama: Uz pjesmu 'Klinac u getu' ispratili Davida

U izjavi koju je prije nego što je dočekao sinovljeve posmrtne ostatke dao za televiziju N1 Dragičević je potvrdio kako od bijega iz Banje Luke boravi u Austriji te da tamo ima zaštitu ali je ustvrdio, bez ponuđenih dokaza, kako je sadašnji predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik i tamo poslao ubojicu sa zadaćom da ga likvidira.

NA ZAHTJEV RODITELJA Ekshumirali su ostatke Davida Dragičevića, voze ga u Austriju

"Milorad Dodik i Dragan Lukač (ministar unutarnjih poslova Republike Srpske) su poslali jednog ubojicu ovamo. Vrlo brzo ću obznaniti o kome se radi - imenom i prezimenom", izjavio je Dragičević.

Ponovo je ponovio optužbe na račun najviših dužnosnika u tijelima vlasti RS-a označivši ih izravno odgovornima za smrt svoga sina koja je i nakon godina dana nerazjašnjena pred pravosudnim tijelima.

Komentari (8)
  • Cirkus otišao na turneju po Europi.

    14. 3. 2019,   23:00
  • Već par mjeseci govori da će to objaviti, i naravno od toga nema ništa.

    14. 3. 2019,   22:31
  • Dosadan je vise. Nije iznio ni jedan dokaz

    14. 3. 2019,   22:57