Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Debata u HNB-u: Srednjoškolci raspravljali o uvođenju Eura

Komentari (8)
 • Najzad jedna dobra vest iz Hrvatske!Mladi su prihvatili stanoviste da je za Hrvatsku vaznija suverenost udruzena sa sopstvenom monetarnom politikom nego euro.Sasvim tacno!.A zasto?Zato sto elementi ove diskusije nisu svi poznati,a znam zasto.Euro?Stampan od ECB vec odavno ne pripada ekonomskoj skali vrednosti.Zasto?Zato sto ta ista ECB svaki mesec upumpava 30 milijardi eurica za kupovinu duga clanica i tako=kako obezbedila privid da je sve normalno i da se trgovina odvija...To znaci svakog meseca 60 Airbusa 380 samo po ceni a bez troskova.I moj komentar na kraju ce sve domoljubne Hrvate slogirati...izvlacim zakljucak da je KUNA mnogo jaca od eura...a zasto nije je pitanje potencijala,PR-a..i ne verovanja u sopstbvene performanse koje su dakako snizene politickim delovanjem elite kojoj se znanje meri u promilima jednog procenta.Zasto?Zato sto je elita opsednuta svojim ambicijama a moguce performanse Hrvatske upravo zbog tog razloga ne vide.I zakljucak,Hrvatska elita iako cuje i vidi jos uvek je slepa i gluva na svet koji je okruzuje...A mladim Hrvatima koji tako lepo misle...zelim ostanak u Hrvatskoj...jer vas Hrvatska treba!!!!!

  16. 3. 2018,   18:42
  • Dakle, ECB štampa novac, kako bi ublažili stagflaciju i preko poslovnih banaka plasirali taj novac u nacionalne ekonomije. Novac daju poslovnim bankama za nula % kamata ili čak uz negativnu(!) kamatu, koji onda stiže do nas uz 5 % kamata što je čisti bankarski profit. Kada ovdje netko upita, zakojikurac, mi ne bi tiskali vlastiti novac i upumpavali ga u propulzivni dio naše ekonomije za 0 % kamata, onda svi dreknu da je redikul! Usput, komentar ti je odličan!

   17. 3. 2018,   03:08
 • Kaj nam preko klinaca promoviraju euro fucka se guverneru koji ima 5000 eura placu a kaj bumo mi sa dvjesto eura a dobro se zna da kod nas se uzima gdje ko god stigne tak da nas uvodenjem eura ceka ko i kod drugih drzava poskupljenje i jos veca neimastina definitivno nismo za euro dok minimalna mirovina nece biti petsto eura

  16. 3. 2018,   18:35
 • O čemu oni raspravljaju? Trebali su raspravljati ostati ili izaći iz EU. Nikada Hrvatska nije bila ovako uništena kao u EU. I nismo samo gospodarski uništeni,već i psihički,moralno i ono što je najgore demografski. Oporaviti se gospodarski možemo samo uvođenjem carina,a da bi uveli carine treba izaći iz EU i ostvariti suverenost.

  17. 3. 2018,   17:03
 • "Euro u Hrvatskoj" a "pitanje Za ili protiv?" Uvjek je bolja debata neko svađa pri rješavanju problema, ali u ovom slučaju problem je krivo definiran. Problem nije, za ili protiv uvođenja eura. U Hrvatskoj je osnovni problem, kako eure (i kune) zaraditi.

  17. 3. 2018,   17:31
 • Biti će kako kaže Brisel a što je nama bolje ili gore za to nikoga ne zabole ......uvo!

  17. 3. 2018,   15:11