Obavijesti

News

Komentari 2

Delegacija EU u BiH: Treba poštovati presudu šestorici

Delegacija EU u BiH: Treba poštovati presudu šestorici
1

U izjavi koja je medijima dostavljena iz Delegacije EU u BiH stoji kako su ostvarivanje pravde i borba protiv nekažnjivosti načela kojih bi se svi morali pridržavati, baš kao i poštovanje prema žrtvama zločina

VIDEO

Delegacija Europske unije u Bosni i Hercegovini i veleposlanstvo Velike Britanije u toj zemlji u četvrtak su iskazali odlučnu potporu radu Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) i pozvali na jasno poštivanje presude koja je zbog počinjenih ratnih zločina u srijedu izrečena šestorici bivših političkih i vojnih čelnika Herceg-Bosne.

U izjavi koja je medijima dostavljena iz Delegacije EU u BiH stoji kako su ostvarivanje pravde i borba protiv nekažnjivosti načela kojih bi se svi morali pridržavati, baš kao i poštovanje prema žrtvama počinjenih zločina.

"U potpunosti poštujemo odluke ICTY-a i podržavamo njegov rad. Snažno ističemo potrebu za potpunom suradnjom s ICTY-em, kao i s njegovim nasljednikom, Mehanizmom za međunarodne kaznene sudove", stoji u izjavi.

Također je istaknuto kako se "Europska unija nada da su sve zemlje u regiji odlučne i posvećene radu u cilju pomirenja, regionalne suradnje i dobrosusjedskih odnosa".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Očekujemo od svih političkih lidera u regiji da iskažu poštovanje žrtvama kroz zastupanje i poštivanje ovih opredjeljenja", poruka je delegacije EU u BiH.

 U pisanoj izjavi veleposlanstva Velike Britanije također se poziva sve da poštuju presude Haaškog suda i da se okrenu ka budućnosti, u duhu mira i pomirenja i podsjećaju kako se presuda odnosi na odgovorne za "neopisive zločine".

"Smrt Slobodana Praljka ne treba zamagliti činjenicu da su okrivljeni u ovom slučaju upotrijebili svoje pozicije kako bi počinili neopisive zločine. Naše misli su primarno sa žrtvama i njihovim obiteljima", stoji u izjavi.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

'Praljkovo samoubojstvo bila je njegova posljednja granata...'
OTVORILE SE STARE RANE

'Praljkovo samoubojstvo bila je njegova posljednja granata...'

Mostar je danas, zaključuju novinari Guardiana, i danas podjeljen grad. 'Cijela regija je u psihozi i jedna iskra mogla bi biti dovoljna da je cijelu ponovno zapali' govori Marin Tomaš

Praljak se otrovao cijankalijem, srce mu je ubrzo prestalo raditi
NALAZ OBDUKCIJE

Praljak se otrovao cijankalijem, srce mu je ubrzo prestalo raditi

Podsjetimo, Slobodan Praljak umro je u srijedu popodne u bolnici u Den Haagu nakon što je u sudnici odmah nakon izricanja presude popio tada nepoznat otrov
Kovač o presudi: Prestanimo biti patetični, osvijestimo se
'HRVATI SU SPASILI BIH'

Kovač o presudi: Prestanimo biti patetični, osvijestimo se

Nužno je i legitimno da se za koji dan u New Yorku, pred Vijećem sigurnosti UN-a, koje je svojom rezolucijom i osnovalo Haaški sud, iznese stav Hrvatske o njegovu radu, smatra Kovač