Obavijesti

News

Komentari 69

DeLorean snimljen u Zagrebu: Tko nam je to stigao iz 1985.?

DeLorean snimljen u Zagrebu: Tko nam je to stigao iz 1985.?
3

Legendarni automobil iz kultne filmske franšize 'Povratak u budućnost' snimljen je usred hrvatske prijestolnice. Sada je samo pitanje tko nam je došao iz - prošlosti?

VIDEO

Ako su moji proračuni točni, kad ova beba postigne 88 milja na sat (141 km), vidjet ćeš neka ozbiljna sr...., kaže dr. Emmet Brown prijatelju Martyju McFlyu u filmu “Povratak u budućnost”. Ubrzo automobil uz škripu guma i eksploziju nestaje u budućnosti dok za sobom ostavlja tragove od plamena.

POGLEDAJTE VIDEO: Iz budućnosti u Zagreb

Pokretanje videa...

24sata Video 00:10

Čitatelj 24sata u jednom je zagrebačkom kvartu snimio upravo tu legendu na četiri kotača, automobil koji je rasplamsao maštu brojnih generacija još od 1985. godine, kada je snimljen prvi od tri ' Povratka u budućnost '.

VIDEO

Čini se kako je pri putovanju kroz vrijeme naišao na određene probleme s obzirom da je njegov vlasnik morao pozvati vučnu službu. No, tako to nekako i bude u Hrvatskoj onima koji gledaju naprijed - potrebna im je vučna služba. A kako će pak vlasnik do rezervnih dijelova, na to uopće ne želimo pomišljati.

Čitatelj 24sata

Vozilo je u jednom trenutku bilo parkirano kraj jedne tvrtke na Knežiji, ali tamo nam nisu željeli potvrditi niti zanijekati da su ga vidjeli. Jučer su ga vidjeli i na Europskom trgu. Na Facebook stranici “Uživo s hrvatskih prometnica” pojavio se komentar koji tvrdi da će se vozilo koristiti za snimanje filma u Velikoj Gorici, dok je jedan korisnik u šali napisao kako je “Došao u Hrvatsku i zaglavio u njoj”.

Iako je DeLorean DMC-12 takoreći treća zvijezda filma, u stvarnosti nije doživio svijetlu budućnost. Tvrtka DeLorean osnovana je 1975. Utemeljio ju je američki biznismen John Delorean.

Iako je dizajn vozila bio ispred svojega vremena s karoserijom od nehrđajućeg čelika i vratima u obliku galebovih krila, automobili su bili loši i stalno su se kvarili. Proizvedeno ih je oko 9000, a tvrtka je otišla u stečaj već 1982.

Pod punim imenom 'DeLorean DMC-12', to je bio jedini model koji je tvrtka ikada proizvela prije nego što je bankrotirala usred jedne od najvećih kriza koje su ikad pogodile američko tržište automobila. Unatoč tome, pojavljivanje u filmovima 'Povratak u budućnost', DeLoreanu je osigurala - besmrtnost.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava