Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Demokrati: Pa Trump je često odobravao nasilje i dijelio SAD

None Foto: Kevin Coombs/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL 4

Poziv predsjednika Donalda Trumpa na jedinstvo nakon sumnjivih paketa odaslanih u domove ili urede bivših demokratskih predsjednika i zastupnika zvuči šuplje zbog njegovih izjava u prošlosti, kažu demokrati

Predsjednik Donald Trump u prošlosti je odobravao nasilje i dijelio zemlju, rekli su demokratski lideri u američkom Kongresu u srijedu nakon slanja paketa s eksplozivnim napravama na adrese istaknutih demokrata, a predsjednik medijske kuće CNN-a upozorio je na česte napade na medije iz Bijele kuće.

Poziv predsjednika Donalda Trumpa na jedinstvo nakon sumnjivih paketa odaslanih u domove ili urede bivših demokratskih predsjednika i zastupnika zvuči šuplje zbog njegovih izjava u prošlosti, rekli su demokratski lideri u Kongresu.

President Trump speaks about bombs sent to political figures during opioid event at the White House in Washington 'JAKO SMO LJUTITI' Trump o paketima: U SAD-u nema mjesta političkom nasilju

"Često je predsjednik odobravao fizičko nasilje i dijelio Amerikance svojim riječima i akcijama", rekli su čelnik demokrata u Senatu Chuck Schumer te čelnica demokrata u Zastupničkom domu Nancy Pelosi.

Naveli su da je republikanski predsjednik "podržao kongresnika koji je napao novinara, neonacista koji je ubio mladu ženu u Charlottesvilleu, svoje pristaše na skupovima koji su bili nasilni prema prosvjednicima, diktatore diljem svijeta koji ubijaju vlastite građane, a o slobodi medija govorio je kao o neprijatelju naroda". 

Time Warner Center Evacuated | Autor: BRENDAN MCDERMID/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: BRENDAN MCDERMID/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Predsjednik CNN-a za svijet Jeff Zucker rekao je da u Bijeloj kući "nimalo ne razumiju ozbiljnost vlastitih kontinuiranih napada na medije". 

Time Warner Center Evacuated KRIVAC JOŠ NEPOZNAT Demokratima došle sumnjive pošiljke: 'Bolji smo od ovoga!'

"Predsjednik, a napose predstavnik za tisak Bijele kuće, trebali bi shvatiti da su njihove riječi važne. Do sada nisu pokazali da to razumiju", rekao je Zucker. 

Desetak dana do izbora za američki kongres na polovici predsjedničkog mandata sumnjivi paketi za koje se vjeruje da sadrže eksplozivna sredstva dostavljeni su u srijedu u domove poznatih demokrata.

Time Warner Center Evacuated | Autor: Kevin Coombs/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: Kevin Coombs/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Otkrivene su pošiljke upućene u domove bivših američkih predsjednika Billa Clintona i Baracka Obame, guvernera države New York Andrewa Cuoma, bivšeg direktora CIA-e Johna Brennana, kritičara predsjednika Donalda Trumpa, ureda Debbie Wasserman Schultz, bivše predsjednice nacionalnog odbora Demorakratke stranke te demokratske zastupnice Maxine Waters. 

SUMNJIVI PAKETI U AMERICI Clinton je poručila: Dobro smo! Hvala svima u Tajnoj službi...

Zasad nitko nije preuzeo odgovornost za poplavu prijetećih paketa od kojih je prvi stigao u ponedjeljak u dom milijardera i filantropa Georgea Sorosa u New Yorku.

Soroseva zaklada paket je povezala s "govorom mržnje" koja dominira u američkoj politici.

Komentari (8)
  • Nitko vas nije dirao dok ste bili na vlasti, sad vam odjednom šalju "sumnjive pakete", sad kad ste potpuno nebitni? Prozirni ste ko da vam je tata staklar. Nije false flag već FFFAAAAALLLLSEEEE flag. Inače, dragi demokrati koji ste protiv nasilja, imam za vas samo jednu riječ - Portland.

    25. 10. 2018,   00:32
  • cnn, bbc, cnbc, demokrati (poznati i nepoznati) pozivali ste da se ljudi koji su republikanci "suoče" tako da ih se napadne u avionima, restoranima, ulicama di god je moguće. to ste direktno i nedvosmisleno vise puta rekli. i sada vam je opet Trump kriv.

    25. 10. 2018,   09:27
  • ...i ja sam dobio i u zadnji cas sam iskljucio sat.....

    25. 10. 2018,   16:12