Obavijesti

News

Komentari 74

Derbi visokog rizika: 'Dobro pazite što nosite na stadion!'

Derbi visokog rizika: 'Dobro pazite što nosite na stadion!'
1

GNK Dinamo i HNK Hajduk u nedjelju, 18. veljače, odigrat će na Maksimiru prvenstvenu utakmicu. Događaj je proglašen utakmicom visokog sigurnosnog rizika

VIDEO

MUP je objavio opširno priopćenje o radu policijskih službenika na derbiju hrvatske nogometne lige kao i sa savjetima posjetiteljima. Za osiguranje utakmice koja počinje u 15.00 sati u nedjelju bit će angažiran veći broj policijskih službenika iz Zagreba i drugih policijskih postaja.

Ništa ne može zamijeniti naše navijače, a kalkulacija neće biti
Ništa ne može zamijeniti naše navijače, a kalkulacija neće biti

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

S obzirom da se očekuje veći broj posjetitelja i navijača te organiziranih navijačkih skupina, a temeljem ranijih iskustava i trenutne sigurnosne procjene, policija će u kontinuitetu poduzimati niz mjera i radnji sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, Zakonu o javnom okupljanju, Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i drugim propisima kako bi ova utakmica protekla u povoljnom sigurnosnom okružju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ulazi za gledatelje se otvaraju u 12.30 sati, a zbog opsežnih mjera sigurnosti koje će se poduzimati s ciljem sprječavanja unošenja zabranjenih predmeta i sredstava na prostor stadiona, potrebno je doći što ranije na stadion.

Na kolnom ulazu od Kipa sportaša i prostoru u zoni raskrižja Ulice Svetice i Maksimirske, sve do zapadnog raskrižja zapadnog parkirališta stadiona, na prostoru poligona autoškole i tržnice Borongaj, Hitrecovoj ulici i prostoru južnog ulaza na stadion Maksimir, temeljem Prethodne suglasnosti nadležnog tijela Grada Zagreba bit će zabranjeno zaustavljanje i parkiranje.

Također temeljem Prethodne suglasnosti nadležnog tijela Grada Zagreba i sukladno prosudbi policije, moguće su zabrane prometovanja Maksimirskom od Kvaternikovog trga do Mandlove, Ulicom Svetice od Maksimirske do Branimirove, Budakovom ulicom, Kennedyevim trgom, Zvonimirovom ulicom od Heinzelove do Harambašićeve između 12 i 18 sati.

Televizija ne da rezervni dres: Hajduče, izvoli cijeli biti - bijeli
Televizija ne da rezervni dres: Hajduče, izvoli cijeli biti - bijeli

Upućujemo posjetitelje da u zonu stadiona i ostale prostore ne donose pirotehnička sredstva, sredstva pogodna za napad i ozljeđivanje, transparente i znakovlje neprimjerenog sadržaja te pića koja sadrže alkohol. Bezalkoholna pića nije dozvoljeno nositi u staklenim bocama. Protiv prekršitelja ovih odredbi poduzeti će se Zakonom propisane mjere i radnje. Na stadion se neće moći unositi  kišobrani, upaljači, štapovi za zastave na razvlačenje te predmeti koji su pogodni za napad ili sakrivanje nedozvoljenih predmeta i sredstava, plastične boce i drugi kruti predmeti kao ni torbe i ruksaci. 

Pozivamo posjetitelje da u bližoj zoni stadiona Maksimir ne parkiraju vozila na prostorima koji nisu predviđeni za parkiranje ili na kojima je parkiranje zakonom ili postavljenom prometnom signalizacijom zabranjeno, kako ne bi dolazilo do zastoja ili poremećaja  u odvijanju  prometa. S obzirom na ograničen broj parkirnih mjesta u zoni stadiona Maksimir, preporučujemo dolazak javnim gradskim prijevozom.

Mjere i radnje koje će poduzimati policija

Sukladno ovlastima iz Zakona o policijskim poslovima i ovlastima policija će snimati i fotografirati  prostor stadiona te sukladno prosudbi i druga javna mjesta većeg okupljanja građana. Poduzimat će se opsežne mjere osiguranja na ulazima i u užoj zoni stadiona Maksimir, a sukladno potrebi i prosudbi i na širem gradskom području, posebice na dolaznim pravcima Gradu Zagrebu i stadionu Maksimir.

Kako je prošao baršunasti auto i komu je brat kuhar Esplanade
Kako je prošao baršunasti auto i komu je brat kuhar Esplanade

Provodit će se dodatne mjere nadzora i upravljanja prometom, a prema potrebi i preusmjeravanje prometa na prilaznim pravcima stadionu. Policijski službenici poduzimat će potrebne mjere u cilju uočavanja i procesuiranja osoba koje preprodaju ulaznice ili ih stavljaju u opticaj na nedozvoljeni način, vrše nedozvoljenu trgovinu i slično.

Upućujemo apel i poziv građanima, a posebno posjetiteljima utakmice da poštuju smjernice, upozorenja i zapovjedi policijskih službenika i drugih službenih osoba organizatora (zaštitari, redari), kako u dijelu nadzora i upravljanja  prometom, tako i u dijelu sigurnosnih mjera.

Pozivamo navijače i gledatelje  da se prije utakmice, na samom stadionu za vrijeme odigravanja utakmice i nakon utakmice ponašaju fer, korektno i sportski kako bi se ova utakmica odigrala u primjerenom ozračju vrhunskog  sportskog događaja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!