Obavijesti

News

Komentari 442

Deseci maskiranih muškaraca napali migrante u Stockholmu

Deseci maskiranih muškaraca napali migrante u Stockholmu
2

Napadači su uznemiravali ljude za koje su procijenili da su stranci i dijelili letke kojima pozivaju da se "sjevernoafričkoj djeci prirede kazne koje zaslužuju"

VIDEO

Više desetaka maskiranih muškaraca, za koje se smatra da dolaze iz kriminalnog i neonacističkog miljea , napalo je u petak navečer migrante u središtu Stockholma, objavila je u subotu švedska policija.

Do sada još nitko od žrtava nije podnio prijavu, navela je glasnogovornica stockholmske policije Towe Haegg.

Između 50 i 100 maskiranih muškaraca dogovorilo je okupljanje početkom večeri na velikom pješačkom trgu gdje se sastaju mladi, marginalne skupine i maloljetni migranti bez pratnje.

Prema iskazima svjedoka koje je prikupio dnevni list Aftonbladet, napadači su uznemiravali osobe za koje su procijenili da su stranci i dijelili letke u kojim se poziva da se "sjevernoafričkoj djeci na ulicama prirede kazne koje zaslužuju".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
VIDEO

Nakon informacije o planu napada maloljetnih migranata bez pratnje u središtu Stockholma, vlasti su rasporedile brojne policijske snage, specijalne jedinice i helikoptere. Jedan muškarac (46) je uhićen nakon što je udario policajca u civilu.

Tri osobe stare između 20 i 30 godina privedene su zbog ometanja javnog reda, ali su puštene. Protiv jedne osobe koja je nosila nož podnesena je kaznena prijava. Istraga zbog udruživanja radi nanošenja teških ozljeda trebala bi omogućiti identificiranje osoba ili organizacija koje su pokrenule nasilje.

Na internet stranici Nordfronta, neonacističkog pokreta SMR, pisalo je u petak navečer da imaju "izvore na licu mjesta" i da se "stotinjak huligana sprema uvesti reda među kriminalcima iz sjeverne Afrike".

Tijekom 2015. godine 163.000 izbjeglica predalo je molbe za azilom u Švedskoj. Ministar unutrašnjih poslova Anders Ygeman je rekao u srijedu da zemlja namjerava vratiti oko polovine tih migranata, čije su molbe za azilom odbijene.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 442
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a