Obavijesti

News

Komentari 51

Deur: Nisam predložio ukidanje Dana antifašističke borbe

Deur: Nisam predložio ukidanje Dana antifašističke borbe
1

Ne, nije ni u kom slučaju, nije mi to palo na pamet, niti znam uopće je li to netko spomenuo na Odboru za veterane", odgovorio je Deur na pitanje je li to njegov prijedlog

VIDEO

Savjetnik predsjednice Republike Hrvatske za branitelje Ante Deur rekao je u četvrtak kako on kao član saborskog Odbora za ratne veterane nije predložio da se Dan antifašističke borbe više ne obilježava kao blagdan.

Nakon što je saborski Odbor za ratne veterane predložio amandman na Vladin prijedlog Zakona o blagdanima, po kojemu bi se Dan Hrvatskoga sabora 8. listopada, umjesto kao spomendan, slavio kao blagdan, a Dan antifašističke borbe 22. lipnja 'postao' spomendan, u medijima se pojavila informacija da je predsjednik tog odbora Josip Đakić rekao da je takav amandman predložio savjetnik predsjednice RH za branitelje.

'Dan antifašističke borbe treba biti blagdan, zašto ga ukidati?'
'Dan antifašističke borbe treba biti blagdan, zašto ga ukidati?'

"Ne, nije ni u kom slučaju, nije mi to palo na pamet, niti znam uopće je li to netko spomenuo na Odboru za veterane", odgovorio je Deur na pitanje je li to njegov prijedlog, ističući kako ne zna što je potaknulo Đakića da ga označi kao predlagatelja ukidanja Dana antifašističke borbe kao praznika.

Rekao je kako je tom odboru dao inicijativu da 8. listopada ne postane spomendan, nego da ostane praznik te da se 18. studenoga obilježava i kao dan sjećanja na cjelokupnu agresiju Srbije na Hrvatsku i njezin narod.

Objasnio je kako je ta njegova inicijativa kao amandman ušla zajedno s još nekim inicijativama.

"Je li to povod, ne znam", rekao je Deur i dodao da i saborski zastupnici koji su glasali o tom amandmanu o tome mogu govoriti.

Na pitanje novinara zašto Đakić ne govori istinu, Deur je odgovorio kako ne zna te da to trebaju pitati Đakića.

'Nerazborito bi bilo da se 22. lipnja ukine kao praznik, ali...'
'Nerazborito bi bilo da se 22. lipnja ukine kao praznik, ali...'

Odgovarajući na pitanje je li ga Đakićeva izjava da je on predložio ukidanje praznika Dana antifašističke borbe uvrijedila, Deur je rekao kako nije uvrijeđen te da je Đakić simpatičan čovjek. Na ponovljeno pitanje, Deur je pak ustvrdio da ga je to sigurno, kao čovjeka, uvrijedilo.

"Svakoga normalnog čovjeka bi uvrijedilo nešto što iziđe u javnost, a osobito kad to nema veze s mojim stavom i onim što sam izrekao", izjavio je Deur.

Smatra i da bi se Đakić kao predsjednik Odbora za veterane trebao ponašati u skladu s time te kako bi trebao stajati iza svoje izgovorene riječi. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost
IZ MINUTE U MINUTU

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...