Obavijesti

News

Komentari 28

Di-go kvasac u kockici više se neće proizvoditi u Hrvatskoj

Di-go kvasac u kockici više se neće proizvoditi u Hrvatskoj

Iz tvrtke Kvasac priopćili su kako je jedan od razloga i značajno povećanje uvoza zamrznutih pekarskih proizvoda zbog čega je prodaja svježeg kvasca u stalnom opadanju

VIDEO

Iz tvrtke Kvasac, koja proizvodi kockice Di-Go svježeg kvasca, priopćili su da se navedeni prozvod više neće raditi u Hrvatskoj. Pritom će 60 ljudi biti otpušteno, a posao će zadržati njih 88. 

- Ulaskom Hrvatske u EU, primijenjene su carinske pristojbe za neka tržišta jugoistočne Europe. Pritom je značajno povećan uvoz zamrznutih pekarskih proizvoda na lokalno tržište, što je uzrokovalo stalno smanjenje volumena prodaje. Kvasac dodatno snosi visoke fiksne troškove proizvodnje zbog smanjenja proizvodnje, u usporedbi s ostalim tvornicama svježih kvasaca u regiji. Slijedom toga, tvrtka prilagođava svoje poslovanje kako bi adekvatno odgovorila na nove izazove i održala tržišnu prisutnost - priopćili su. 

Tvrtka Kvasac iz Prigorja Brdovečkog inače je u vlasništvu francuske Lesaffre grupe. 

Direktor Kvasca Martin Husalek za RTL je kazao kako će 'tvrtka uložiti maksimalne napore kako bi osigurala atraktivne otpremnine, odgovarajuću podršku za prekvalifikaciju otpuštenih zaposlenika, program njihove pripreme za traženje drugih radnih mjesta te dodatni socijalni program za najviše pogođene zaposlenike". 

Iz tvrtke dodaju da će Kvasac nastaviti proizvoditi pekarske dodatke i pakirati suhi kvasac. 

- Ova promjena u poslovanju osigurat će dugoročnu stabilnu i konkurentnu ponudu svježeg kvasca, kao i najvišu kvalitetu proizvoda. Dugoročno, Kvasac planira usmjeriti svoja ulaganja u proširenje proizvodnje pekarskih dodataka, s ciljem da osigura snažniji položaj u ovom tržišnom segmentu - stoji u priopćenju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa