Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Digli optužnicu protiv Đakića i zabranili mu da ide na internet

None Foto: Franjo Lepan 24sata

Okrivljenika se tereti da je na svom Facebook profilu objavio fotografiju i tekst u namjeri da izazove netrpeljivost i nasilje prema pripadnicima srpske nacionalnosti, objavljeno je u petak na web stranici DORH-a

Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici u utorak je podignulo optužnicu protiv 24-godišnjeg Ivana Đakića. Predlažu bezuvjetnu kaznu zatvora od mjeseci i sigurnosnu mjeru zabrane pristupa internetu, doznaje N1.

- Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici je 26. veljače 2019. podiglo pred Općinskim sudom u Virovitici optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1995.) zbog počinjenja kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i mržnju iz čl. 325. Kaznenog zakona. (1. 3. 2019.)

POTVRĐENA OPTUŽNICA Sud potvrdio optužnicu protiv Ivana Đakića zbog prijetnje

Okrivljenika se tereti da je na svom Facebook profilu objavio fotografiju i tekst u namjeri da izazove netrpeljivost i nasilje prema pripadnicima srpske nacionalnosti - objavljeno je u petak na web stranici DORH-a.

Iako DORH ne navodi inicijale, riječ je o Ivanu Đakiću, sinu Josipa Đakića, koje je početkom siječnja na svom Facebook profilu postavio šokantnu fotografiju osobe s ustaškim znakovljem, koja u ruci drži odrubljenu glavu osobe s četničkim oznakama. Uz fotografiju je napisao "Svim ‘prijateljima’ srbićima sretan božić". 


 

Komentari (162)
  • Komedija od države..😂😭😂😭😅😅😅😁😀

    1. 3. 2019,   17:06
  • Kakav otac takav sin.

    1. 3. 2019,   17:23
  • Da? Kako su mu to zabranili tocno? Ode u kiosk kupi sim karticu i pegla po internetu

    1. 3. 2019,   17:03