Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dijagnoza: Mozak mu 'pun rupa' zbog moždanih udara

None Foto: I.Čagalj 3

Damir Rebić (61), liječnik u Zavodu za mirovinsko osiguranje u Imotskom, tvrdi njegov odvjetnik, ne može pratiti suđenje jer mu je mozak 'pun rupa'

Odgođeno je suđenje na Županijskom sudu u Splitu za korupcijsku aferu Dijagnoza u kojoj USKOK devet optuženika tereti da su za novac omogućavali dobivanje statusa hrvatskih ratnih vojnih invalida i invalidske mirovine. Zbog zlouporabe položaja i primanja mita sudi se petorici liječnika, medicinskom tehničaru, vozaču HZMO-a, umirovljenoj medicinskoj sestri i njezinom suprugu. Odgodu je ishodio odvjetnik Damira Rebića (61), liječnika u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje u Imotskom. Zatražio je neuropsihijatrijsko vještačenje za svog branjenika, tvrdeći kako nije sposoban pratiti suđenje zbog višestrukih moždanih udara i infarkta u posljednje tri godine.
- Nakon liječničkih pregleda laički mogu reći da mu je 'glava puna rupa'. Nije sposoban pratiti raspravu zbog niza oboljenja, a posljednji je moždani udar imao u pritvoru - kazao je odvjetnik Ante Rebić iz Imotskog.
USKOK-ova tužiteljica Natalije Petković nije bila za prekid suđenja zbog Rebićeva zdravstvenog stanja jer je i pored njega obavljao posao liječnika, te je kazala kako time odugovlači suđenje. Sudsko vijeće, pak, odgodilo je raspravu dok se ne provede vještačenje nad Rebićem.

Komentari (2)
  • a kad je ubiral novce od bolesnih i nemočnih onda mu nije mozak bio pun rupa??onda je znao koliko se treba donjeti u kuverti za određeni zahvat??SRAM vas bilo sve koji bolesnima kradete i uzimate

    3. 6. 2009,   12:48
  • neka mu milinović pokrpa rupe.koji idiot

    3. 6. 2009,   13:05