Obavijesti

News

Komentari 125

Dijete opeklo ruke na vrelom, neobilježenom šahtu kod parka

Dijete opeklo ruke na vrelom, neobilježenom šahtu kod parka
6

ZAGREB: Na dječjem igralištu na Trgu Francuske republike, dječak od 15 mjeseci se naslonio na poklopac šahta HEP Topinarstva i opekao dlanove. U Klaićevoj su mu ustanovljene opekline II. stupnja

VIDEO

Dijete je bilo na metar od mame koja je pažljivo gledala sina dok je hodao ka igralištu. Na tren se sagnula po igračke i začula vrisak i dječji plač.

- Došla sam do njega, vidim da nije udaren i misleći da se naslonio na kamenčiće mu pređem rukom preko dlanova, da ih očistim. Pošto nije prestajao plakati, sjela sam na beton koji okružuje šaht. Tek kada sam sjela shvatila sam da je beton vruć, a poklopac šahta još topliji - započinje priču ljutita majka dječaka starog 15 mjeseci.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:31


Na dječjem igralištu na zagrebačkom Trgu Francuske republike, dječak od 15 mjeseci se naslonio na poklopac šahta HEP Toplinarstva i opekao dlanove. Roditelji su ga odmah odvezli u Klaićevu bolnicu, gdje su mu ustanovljene opekline drugog stupnja. Šake su mu ovijene zavojima, a pet dana ne smije namočiti ruke niti skidati zavoje.

Odmah nakon bolnice su produžili i u policiju, gdje je napravljen zapisnik.

- Suprug nas je dovezao do parka i produžio. Pošto je sin prohodao, pustila sam ga da krene prema igralištu. Gledala sam ga, bio je metar od mene - kaže uznemirena majka.



Doma, kaže, voli doći do stepenice i popeti se na nju kako bi sjeo. Tako je doživio i šaht koji je malo uzdignut od zemlje. 

- On nije mogao zaspati od šoka. Tek kada se iscrpio od plakanja je zaspao, preplašen je. U bolnici su mu na previjanju bušili mjehure koji su nastali na dlanovima. Na desnoj se vide crte od šahta, strašno izgleda. Na kontroli i previjanju u nedjelju se vidjelo da su se stvorili novi, veliki plikovi. Desna je ruka u boljem stanju, jer je na lijevoj toliko plikova, da se čini kad jedan veliki. Prema prognozama doktora, rane na rukama bi trebale zarasti za tri tjedna - kažu roditelji.

Na igralištu znanom kao Keglić svakodnevno su desetci djece, a neobilježeni šaht nalazi se svega par metara od ljuljački, penjalica i klackalica na kojima se igraju. Majka kaže da će nastaviti ići na to igralište jer im je najbliže, ali je brine što je šaht toplovoda bez ograde ili makar znaka upozorenja odmah kraj djece, koja su nerijetko i bosa. 

- Tko zna koliko je toga već bilo a da nitko nije reagirao, prijavio. Sin mi je potresen, svi smo. On dijete sada ne može ništa s ručicama, čupa zavoje... A tako još pet dana mora biti.



Iz HEP toplinarstva su rekli kako nisu dobili službenu prijavu, stoga ne mogu davati nikakve izjave povodom ovog incidenta. Nakon što smo ih kontaktirali, rekli su da će odmah poslati ekipu koja će pregledati sve šahtove.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 125
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a