Obavijesti

News

Komentari 112

'Dijete sam incesta, moj djed je moj otac, a ovo je moja priča'

'Dijete sam incesta, moj djed je moj otac, a ovo je moja priča'
2

Rexan Jones kaže da je njezin djed godinama zlostavljao njezinu majku. Ostala je trudna. Kasnije se počela drogirati i objesila se. Rexan i danas ima "ožiljke"

VIDEO

Rexan Jones (23) iz SAD- dijete je rođeno iz incesta. Njezin je djed seksualno zlostavljao njezinu majku koja je ostala trudna.

- Ja sam rezultat te trudnoće, on je moj djed i moj otac, a njegovo sedmero djece su moji tetke i ujaci, ali i braća i sestre - kaže Rexan. Kaže kako je njezina majka godinama trpjela zlostavljanje. 

Otac joj je obećao da neće dirati njezinu braću i sestre ako bude šutjela. 

Facebook/Rexan Jones

- Moja je majka otišla od kuće kada je imala 18 godina jer je shvatila da otac neće nikada održati svoje obećanje. Majka je odlučila prijaviti djeda i to istovremeno kada su ga prijavila i njezina braća - kaže Rexan. Obitelj se izolirala od svih i tvrdila je da je Rexanina majka ostala trudna s radnikom iz jednog hotela. 

- No socijalna radnica nije odustajala. Obitelj je popustila i priznala da sam ja dijete incesta. To je kasnije dokazala i DNK analiza. Djed je osuđen na 20 godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja i incesta - kaže Rexan. No zlostavljanje koje je njezina majka doživjela ostavilo je tragove.

- Majka se počela drogirati. Imala je i dečka. Počeli su me zlostavljati, fotografirali su me i snimke prodavali kao dječju pornografiju. Moja se majka objesila u kolovozu 1996. godine kada sam imala gotovo pet godina - kaže Rexan. Tada je brigu o njoj preuzela baka koja ju je tukla i psihički zlostavljala. Rexan je ostala trudna sa 16 godina i tada joj se život promijenio. 

Bori se s depresijama

- Prestala sam piti i koncentrirala se na to da svojem djetetu dam život bolji nego što je bio moj - kaže Rexan. Kada je došla roditi u bolnicu, liječnici su je prijavili socijalnoj radnici jer je bila puna masnica. 

- Imala sam sreću, to je bila ista socijalna radnica koja je pomogla mojoj majci. Posvojila me i dijete i ja smo počeli normalno živjeti. Završila sam školu. Kasnije sam se udala za oca svojeg djeteta, svoju ljubav iz srednje škole. Dobili smo još jednog sina. Moj suprug je postao marinac - kaže Rexan. Priznaje da se borila s depresijama i da je završila u bolnici za psihičke bolesti. Kasnije se razvela od muža.

- Ali imam nekoliko zaista dobrih prijatelja. Nova žena mojeg bivšeg supruga također mi je prijateljica koja mi puno pomaže i podupire me. Imam i terapijskog psa koji me smiruje kada imam napade panike - kaže Rexan. Dodaje kako jako voli životinje i u slobodno vrijeme pomaže u veterinarskoj klinici.  

Sinovi su joj danas stari 6 i 4 godine

- Sve što znaju o mojoj prošlosti je da sam siroče i da sam posvojena - kaže Rexan. Dodaje da je osnovala i grupu pomoć za ljude koji su preživjeli slične stvari u životu kao i ona. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 112
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a