Obavijesti

News

Komentari 190

Dijete upalo u šaht i utopilo se: Za tragediju krive svećenika...

Dijete upalo u šaht i  utopilo se: Za tragediju krive svećenika...
9

Velečasnog Željka Kutena terete da nije osigurao mjesto na kojem se dogodila nesreća, odnosno šaht nije bio propisno i sigurno zatvoren. U Karlovcu je počelo suđenje...

VIDEO

Na Županijskom sudu u Karlovcu u ponedjeljak je započelo suđenje svećeniku Željku Kutenu (58) zbog utapanja 18-mjesečnog djeteta u šahtu ispred Župnog dvora u Gorinicima u općini Generalski Stol. Svećenika se tereti za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti jer nije propisno zatvorio i osigurao šaht u dvorištu dvora.

Svećenik je u župnom dvoru vodio doma za starije i nemoćne u kojem se brinuo o nekoliko staraca, a utočište je pružio i obitelji Bobić, zapravo oni su se tamo upoznali i dobili dječaka Lovru koji je nesretnim slučajem tragično stradao.

Podsjetimo, 2. veljače prošle godine, dječaci u dobi od 18 mjeseci i pet godina na trenutak ostali sami u dvorištu dvora. Tijekom igre mlađi dječak je upao u metar dubok betonski šaht ispunjen vodom i vapnom i utopio se. Stariji dječak ga je pokušavao izvući i dozivao majku, koja je brzo došla i izvukla dječaka, no on je već bio poplavio, bio je pothlađen i nije disao. Tada je naišao svećenik Kuten i mališana odmah odvezao u lokalnu ambulantu, gdje mu liječnica unatoč uloženim naporima nije uspjela pomoć i mogla je samo konstatirati njegovu smrt. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:50

Svećenik Kuten kojeg je ovaj događaja jako potresao, pred Sudskim vijećem se izjasnio da se ne osjeća krivim, a obranu će iznosit na kraju dokaznog postupka.

kuten

Iako se istraga bila vodila i protiv majke stradalog dječaka Mihaele (32) sa sumnjom da je djecu ostavljala bez nadzora protiv nje nije podignuta optužnica.

Danas su svjedočili susjedi, svećenik Marinko Vladić koji također stanuje u dvoru, te otac stradalog mališana Ivan, no nitko od njih nije bio prisutan samom događaju. Svi su oni iskazali da je šaht uvijek bio prekriven daskama i kamenom.

U nastavku suđenja saslušat će se majka stradalog dječaka, Mihaela. Ona je inače pomagala u održavanju dvora i kuhala za starce u župi i svoju obitelj. 

Kobnog dana je vani vješala rublje zbog čega su njena djeca vjerojatno izišla u taj dio dvorišta i ostala se vani igrati, a ona je ih je izgubila iz vida i otišla u kuhinju kuhati ručak. Za nekoliko trenutaka je čula starijeg sina da je doziva.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU:

gorinci
8
| Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL/Facebook


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 190
VIDEO

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi