Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Policajci u Splitu pucali u zrak, lovili dilera speeda. Predao se

Mladića su trebali privesti na Općinsko državno odvjetništvo, no požalio im se da mu je loše, jer inače ima zdravstvene probleme. Pa su ga odveli u splitsku bolnicu na dodatne preglede. Tad je krenuo bježati...

Vidio sam policajce kako trče za nekim. Kad su otišli iza ugla, čuo se pucanj, rekao nam je čitatelj o drami koja se odvijala na splitskim ulicama u četvrtak navečer kad je 24-godišnji diler speeda pokušao pobjeći iz bolnice na Firulama.

Sve je zapravo započelo još u srijedu popodne, kada je mladić “pao” s gotovo kilogramom i pol amfetamina! Ekipa s Odjela za droge ga je prvo uhvatila s pola grama marihuane, a onda su pretragom stana u Splitu pronašli 1,4 kg “speeda” te dvije vage za precizno mjerenje. U četvrtak su mladića trebali privesti na Općinsko državno odvjetništvo, no požalio im se da mu je loše.

Pa su ga odveli u splitsku bolnicu na dodatne preglede, a čekanje u hodnicima KBC-a osumnjičeni je pokušao iskoristiti za spektakularan bijeg: odgurnuo je čuvara i stao trčati prema križanju Dubrovačke i Poljičke ulice, dok su policajci krenuli za njim. 

Čini se da su mu sve tegobe naglo popustile jer je počeo ostvarivati lijepu prednost, ne obraćajući pozornost na povike i upozorenja policajaca da se zaustavi. Kada je jedan od njih ispalio hitac u zrak, 24-godišnjak je ipak odustao, bacio se na asfalt gdje su ga “plavci” sustigli i vezali.

Incident nam je potvrdila glasnogovornica splitske PU Antonela Lolić, dodajući kako u cijeloj intervenciji nije bilo ozlijeđenih, dok će mladića privesti zbog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Zbog pokušaja bijega, barem zasad, neće ići neke dodatne prijave, kazali su nam iz splitske policije.

Komentari (24)
  • hahaha prodavao speed, a nije bio dovoljno brz xD koja ironija jbt. Ne cudi me da je iz Splita, speed je splitska droga.

    18. 10. 2019,   11:05
  • Nije uspio pobjeći jer nije bio dovoljno speed jbg

    18. 10. 2019,   11:20
  • speed je lošija alternativa kokainu.

    18. 10. 2019,   11:54