Obavijesti

News

Komentari 14

'Dio krila je uvjerljiv dokaz da je MH370 pao u Indijski ocean'

'Dio krila je uvjerljiv dokaz da je MH370 pao u Indijski ocean'
7

Zamjenik malezijskog ministra prometa, rekao je da broj na komadu krila koji je pronađen na otoku Reunion u Indijskom oceanu pokazuje da je riječ o Boeingu 777

VIDEO

Abdul Aziz Kaprawi, zamjenik malezijskog ministra prometa, rekao je u petak za AFP da broj na komadu krila koji je pronađen na otoku Reunion u Indijskom oceanu pokazuje da je riječ o Boeingu 777. Na nestalom letu Malaysia Airlinesa letio je upravo Boeing 777. Prema informacijama Organizacije za sigurnost zračnog prometa, taj Boeing jedini je koji se trenutačno smatra nestalim.

- Vjerujem da smo blizu rješenja misterija leta MH370. Dio pronađen na Reunionu mogao bi biti vrlo uvjerljiv dokaz da je MH370 pao u Indijski ocean - rekao je Aziz Kaprawi.

Američke tajne službe su nakon objave da je pronađen dio Boeinga 777 još jednom izrazile sumnju da je zrakoplov Malaysia Airlines tijekom leta nekoliko puta promijenio smjer. Također su naglasili da je to "netko u kokpitu namjerno napravio".

To su tijekom istrage pokazale i satelitske snimke. Zrakoplov je, podsjetimo, krenuo iz Kuala Lumpura prema Pekingu, no zadnji je signal pokazao da je krenuo na suprotnu stranu, odnosno prema zapadu. Satelitske snimke pokazivale su da je mogao krenuti i prema jugu odnosno Australiji. Na tom su području zrakoplov i tražili. Uz pretpostavku da je avion pao u Indijski ocean, područje na kojem su morske struje mogle odnijeti dijelove zrakoplova je bilo golemo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Svjedoci tvrdili da su ga vidjeli iznad Maldiva

Stanovnici na Maldivima više su puta prijavljivali policiji da su tijekom kobne noći kada je nestao Boeing 777 na letu MH370 vidjeli zrakoplov koji je po bojama odgovarao kompaniji Malaysia Airlinesa. Kako je pisao Australian , ljudi su se čudili zašto ih nitko nije ozbiljno shvatio i ispitao njihove navode. No stručnjacu su tvrdili da satelitske snimke pokazuju da je avion pao u zonu oko 1800 kilometara jugozapadno od australskog Pertha. Osim svjedočanstava ljudi, prema pisanju lokalnih medija, na Maldivima je pronađen aparat za gašenje požara koji je navodno bio u avionu.  Osim toga u trenutku kada su svjedoci vidjeli navodni pad aviona kod Maldiva, izmjerena je buka koja je možda došla od udarca aviona o površinu mora. No vlasti su tvrdile da u zračni prostor Maldiva tada nije ušao nikakav zrakoplov. Udaljenost između Maldiva i Reuniona je oko 3200 kilometara.

Pronašli i boce

Na otoku Reunion na kojem je pronađen komad krila, pronađeni su i kofer te dvije boce. Na jednoj je natpis na kineskom, a na drugoj na indonezijskom.

Ostatak aviona možda nikada neće naći?

Australski dužnosnici upozorili su da i u slučaju da se potvrdi da ostaci zrakoplova pronađeni na otoku Reunion pripadaju malezijskom zrakoplovu s leta MH370, to možda neće riješiti misterij nestanka Boeinga 777 Malaysia Airlinesa i njegovih 239 putnika.

Australci kažu da taj "ostatak može biti važan element", ali je ocijenio da je "gotovo nemoguće" na temelju njega pronaći ostatak zrakoplova.

POGLEDAJTE VIDEO :

Pokretanje videa...

24sata 00:31
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji